La ciutat

La ciutat

dimarts, 20 de gener del 2015

Puntualitat



 S'acosten eleccions i això en els equips de govern municipal dels diferents pobles comença a notar-se i molt. També, naturalment es veu una mica inquiet i amb ganes de fer valer allò tant concorregut del “que bién lo hemos hecho, hacemos y haremos”, l'equip de govern municipal de Castelló, l'equip del Partit Popular encapçalat per l'alcalde senyor Bataller, s'afanya en mostrar dia sí, dia també l'esforç realitzat en la legislatura...

Per això, no és d'estranyar que, com a membre del Consell Municipal de Cultura, aquest dies, en el que portem d'any, ja haja estat convocat en dues ocasions per fer acte de presència en dos actes públics, de fotografia.

L'un el passat dijous al saló d'actes de les noves dependències urbanístiques municipals, a l'edifici “hucha”, convidat a participar en una reunió per presentar a la ciutadania,el Pla de Participació Pública sobre l'Estudi del Paisatge, pas previ a la redacció del nou PGOUM. Aquella reunió va ser convocada per a les 18 hores, les 6 de la vesprada.

A mi, no m'agrada arribar tard als actes i després de confirmar la meua assistència vaig trobar-me en la sorpresa que, arribant a les 17:55 hores, l'acte ja estava començat. L'alcalde ja estava parlant davant un centenar llarg de persones, -després van arribar-ne algunes més-, representants dels diferents grups polítics, entitats veïnals, sindicats, institucions i agents econòmics, col·legis professionals i representants del món cultural i acadèmic de la ciutat, lloant aquest procés de formació del Pla General.

Vaig pensar, l'alcalde i algun regidor tindrien pressa, i per tant, l'acte, va avançar-se uns minuts, i ací no passa res. I així va ser, doncs acabada la seua intervenció, i fetes les fotografies adients, va abandonar ràpidament la sala de la reunió. Tindria pressa l'home.

Hui, novament en aquesta ocasió com a membre de la Comissió de Patrimoni del Consell Municipal de Cultura, he estat convidat a participar en un nou acte. En aquesta ocasió al Saló de Plens de l'ajuntament, convocat per a les 17:30 hores, es tractava de la presentació del Informe de la 4ª Fase de els obres de condicionament del Castell Vell, que des de la Conselleria de Cultura i Educació, la pròpia Consellera i l'equip tècnic del Pla, anava a exposar.

Allí ens hem tornat a ajuntar novament l'equip de govern i la resta de grups municipals, els membres del Consell de Cultura i algun que altre director general o provincial a més a més d'altres persones del món educatiu, cultural i patrimonial de la ciutat.

Com l'acte estava anunciat a les 17:30, he procurat arribar, com sempre, a hora. A les 17:20 hores ja estava allí ocupant un seient, esperant l'inici, al costat, en aquesta ocasió, d'una cinquantena de persones més.

S'han fet les 17:30, les 17:45, i no ha estat fins a les 17:55, amb 25 minuts de retard, quan l'acte ha començat. Fins i tot alguns membres de l'equip de Govern Municipal feien mala cara mentre esperaven, justificant el retard per estar atenent a la premsa.

No dic que no haja estat així, però senyor alcalde, senyora consellera, paga la pena atendre a la premsa abans que a aquells a qui han convocat? Paga la pena fer esperar regidors, rectors, cronista de la ciutat, professors, artistes, arquitectes... per atendre la premsa? A sí, clar, la foto, el titular, eixa era la finalitat principal, estem en precampanya !!!

Això, tant el que va passar l'altre dia, com el que ha passat avui, és al meu parer “tirar-se pedres al seu teulat”. La puntualitat és una virtut, la impuntualitat una manca de respecte, de consideració pels demés i reflex de desorganització. Vostès mateixa....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada