La ciutat

La ciutat

divendres, 18 de maig del 2018

"A huevo"


Així, en castellà, tot i que haguera pogut titular el comentari amb el mode adverbial més nostre "en safata", expressió que emprem acompanyada dels verbs estar o tenir, per designar allò que és fàcil, és el que he pensat al llegir el comentari que el portaveu adjunt del Partit Popular a l'ajuntament de Castelló, el senyor Pérez fa, i que publica el diari digital "Castelló informació", alertant al veïnat del -segons ell o el mateix partit-, buit de govern a la nostra ciutat per absència de l'alcaldessa i de la vicealcaldessa per viatges oficials en aquests dies.

Tot i que al seu comentari diu que el seu grup no està en contra dels viatges institucionals, li resulta molt fàcil embolicar perquè creguem que si l'alcaldessa i la primera tinent d'alcalde no estan a la ciutat, les dues, una o l'altra, la ciutat deixa d'estar governada. Quin destarifo, això no s'ho creu ni ell mateix que ho està dient.!!!

Si l'alcaldessa està a Brussel·les, com bé s'ha informat i ell és sabedor, és per sondejar la possible captació de més diners, de més fons europeus, per augmentar l'estratègia "Transforma Castelló" i el Pla de treball EDUSI i, en cas d'aconseguir-se, ampliar el catàleg de projectes d'infraestructures municipals a desenvolupar amb ajudes econòmiques europees.

D'altra banda, si la Vicealcaldessa, la senyora Brancal, està a l'Equador, no està de vacances, sinó com a participant en la IV Cimera Iberoamericana d'Agendes Locals de Gènere, amb l'objectiu de conéixer de primera mà, experiències de diferents autoritats públiques per avançar en la generació de condicions que garanteixen a les dones la plena participació en la vida política, defensant els drets de les dones i la igualtat de gènere en la democràcia i desenvolupament local.

Tant l'una com l'altra, en dos fronts que, la casualitat ha volgut fer coincidir en el temps, estan treballant, amb la seua presencia i actitud, per aconseguir millores substancials pel nostre poble, de la qual cosa, com a ciutadans, ens hem de sentir orgullosos.

Ben bé sap el senyor Macián, que ha estat durant molts anys en l'equip de govern municipal, i també sabem tota la ciutadania, ja que s'informa en totes les sessions plenàries que, quan l'alcaldessa o qualsevol altre tinent d'alcalde s'absenta pel motiu que siga, de la seua àrea, aquesta és assumida per decret, durant el període d'absència per un altre regidor/a de l'equip de govern, de manera que en cap moment podem parlar de buit de govern ni en la ciutat en general, ni en cap àrea en particular.

Això significa que, la pregunta que es fa el senyor Perez Macián de qui governa la ciutat mentre l'alcaldessa està a Brussel·les i la vicealcaldessa a Quito, només té una clara intenció maliciosa.

Més encara quan el portaveu adjunt es pregunta qui escolta els problemes dels castellonencs, ell mateix sap ben bé que, si els problemes són urgents, sempre hi ha un substitut/a, però que la majoria de vegades, per sort, són els mateixos funcionaris de l'administració qui indiquen les passes a seguir per agilitzar la situació presentada.
 
Senyor Pérez, també l'expressió "a huevo" té un altre significat, el de donar poc de valor, així que jo m'apunte a aquesta altra versió i, vist el vist, li donaré poc de valor a les seues paraules. Ho lamente però crec sincerament que ni al veïnat en general, ni a mi en particular, el que Vosté diu i vol que creguem ens esglaia...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada