La ciutat

La ciutat

dissabte, 26 de maig del 2018

Patinant...


El diccionari ens mostra sis accepcions del verb patinar. La cinquena fa relació a un ús col·loquial i el defineix com "perdre la bona direcció o l'eficàcia del que s'està fent o dient". És en aquesta situació on és troba massa sovint i des de fa ja una llarga temporada el partit popular a Castelló, o tal vegada siga que des que està a l'oposició es veu més. Siga com siga cada dia és més usual escoltar pel carrer allò de "el PP municipal patina", o aquella altra de "el PP municipal ha tornat a patinar".

Tal vegada siga fruit del nerviosisme que els envaeix en veure les previsions de les enquestes, o en veure tots els reversos que indirectament els afecten, o simplement per estar ancorats amb "l'oportunisme", l'oposició al govern municipal i els seus constants atacs, en més d'una ocasió, se giren en contra seua i els fan caure fins i tot en el ridícul més espantós, sobretot a aquells que més donen la cara, a aquells que "el seu paper" és eixir i dir...

Sense anar massa lluny, sense haver-nos de remuntar massa, trobem exemples en el recent posicionament del grup municipal popular en relació a la banda municipal o a la destitució del fins ara president de la Junta de Festes, per no parlar del no rotund a la possible retirada de la Creu del Parc Ribalta.

De manera que la sensatesa, conciliació i sensibilitat "que prediquen" els fa patinar en moltes ocasions. La darrera de les patinades va tenir lloc ahir mateix. El grup municipal del PP va fer pública, mitjançant el regidor senyor Feliu, una nota a la vegada que la penjava al web local del partit, que textualment deia en el seu inici: "La nefasta gestió de PSOE i Compromís lleva a la ciudad a perder 800.000 euros para instalaciones deportivas".

Aquesta va ser una informació llançada per un mitjà de comunicació local i com ocorre en moltes altres, el PP local no va contrastar-la i veient una nova forma de "fer llenya", "de fer mal", va llançar-la, resultant que no, no és això cert i allò que Vosté qualifica de "desídia, falta de planificació i eficiència", de manera que altra vegada van patinar...

Només calia llegar la resolució de la Conselleria d'Educació, publicada al DOGV el dia d'abans, el dijous, per entendre que l'equip de govern en general i l'àrea d'esports en particular, no han perdut ni un euro en cap subvenció, ja que aquestes ajudes de la Generalitat, segons convocatòria del Director General d'Esports de la Conselleria, de 7 de desembre del 2017, estaven destinades només a la "millora, ampliació o reparació" d'instal·lacions ja existents, i que podien arribar a un màxim de 794.478,09 euros, en funció dels projectes presentats.

És veritat que s'han pogut perdre alguns euros, ja que el govern municipal no va presentar projectes de millora, ampliació o reparació d'instal·lacions ja existents, sinó que sembla va voler accedir a les mateixes per a la construcció d'una nova instal·lació. És cert que va haver-hi un error, en el moment de demanar l'ajuda, en entendre que les noves instal·lacions també eren subvencionables a través d'aquestes ajudes, però no és menys cert que el Patronat es va adonar de l'error i, ni tan sols va accedir al període d'esmena d'errors.

Aquest fet ha portat per exemple que municipis com Borriol, obtinguen vora 77.000 euros per "adequar i millorar el trinquet municipal" mentre que Castelló, no obtinguera cap euro per no ser el sol·licitat "millora" sinó "nova creació", però això sembla que al grup municipal del PP castellonenc els hi és igual, el que els importa és el titular, fins i tot sabent que "estaven altrament patinant".

Senyor Feliu, vol dir Vosté que paga la pena aquest nou embolic?, que el benefici polític pot ser bo pel partit i per vosté mateix? Jo, francament, crec que no, amb tot el respecte crec que més be ajuda a desprestigiar-los una mica més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada