La ciutat

La ciutat

dimarts, 14 d’agost del 2018

Un ventall de propostes.


Arribem a mitjan Agost, mes turístic per excel·lència, setmanes en què les ciutats -com més grans més-, es queden buides, i els pobles costaners amb platges més o menys condicionades veuen augmentar el nombre de visitants, a la vegada que els de l'interior, aquells pobles i poblets que durant la resta de l'any estan sota mínims, tornen a reviure i a omplir de rialles els seus costeruts carrers i les converses a peu de plaça recorden temps passats.

Ací, a Castelló, a la nostra província aquest fenomen és més que evident. Dels 135 pobles i alguna gran ciutat que conformen l'hàbitat del nostre territori, la pràctica totalitat, inclosa la capital, aprofiten l'agost i dins d'aquest mes la setmana que inclou el dia 15, per celebrar les seues manifestacions festives, en molts casos les més multitudinàries del cicle anual.
 
Per això, tot un ventall de propostes s'ofereixen, en legal competitivitat, a veïns i forasters, amb la finalitat d'atraure, mantenir i retenir el màxim nombre de visitants, ja siguen amb carácter esporàdic, o millor encara compartint uns dies, setmanes o tot el mes.

I és que la festa de l'Assumpció de la Verge, la Mare de Déu d'Agost i Sant Roc que l'acompanya, malgrat la forta davallada religiosa que s'està patint en els darrers anys, encara manté i amb força l'esperit de festa, amb dies de retrobament, de compartir, de canvi d'hàbits en pobles com Benlloch, Catí, Costur, Portell, Rossell, Salzadella, Traiguera, Xilxes, Vilafranca, Vallibona o Sucaina, per no parlar de la ciutat emmurallada de Morella, que aquest agost viurà el 54 sexenni, la festa amb origen allà pel segle XVII i que cada sis anys celebra en honor de la Verge de la Vallivana.

I aquestes manifestacions festivo-religioses no són els únic pols d'atracció que se'ns ofereixen en aquests dies. Només cal passar una estoneta per les oficines de turisme provincial i comprovar com moltes altres manifestacions culturals i sobretot turístiques es posen al nostre abast, cas de la més important exposició d'art sacre, "la llum de la memòria" que vol ser un revulsiu cultural en pobles com Caudiel o Jérica, el festival de música reggae Rototom Sunsplash de Benicàssim, un dels millors de tota Europa, posant a veterans i ídols de la música reggae al costat de la nova generació del panorama musical considerat com una gran festa del gènere i la cultura reggae.

I és que com diu al web de la diputació en el seu apartat Agenda turística les ciutats i pobles de Castelló presenten al llarg d'aquesta setmana d'agost nombrosos actes, trobades i celebracions que combinen la tradició i els costums constituint una atractiva oferta de lleure participatiu i enriquidor, per a tot tipus de públic, que paga la pena descobrir.

Castelló és durant tot l'any però sobretot ara a l'estiu natura verge, mar, muntanya, gastronomia i molt més, principalment als pobles menuts que és on més es nota allò de "forasters vindran que benvinguts siguen".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada