La ciutat

La ciutat

divendres, 22 d’abril del 2022

Anuncis... "Fum de canya".

 

Vaig llegir no fa massa temps que eren 116 les persones, homes i dones que estan al servei dels alts càrrecs de l'administració autonòmica, són els "assessors", en l'argot polític coneguts com "l'equip" o la "família", i que l'any 2020, van destinar-se més de 5 milions d'euros per sufragar el seu treball.

També que, el president, el senyor Puig, com és lògic és qui més en té, un total de 23 destinant-se en aquell 2020 més d'un milió d'euros per fer front al seu treball. Entre ells alguns periodistes, advocats, exalcaldes o exregidors, procedents de diferents llocs del País, amb un treball tot i que extens, concret.

Com a experts en comunicació, estratègia política o màrqueting, han de posar en pràctica els seus coneixements per assessorar el polític, que com que no son especialista en totes les matèries necessàries per al càrrec, i necessita experts que el guien.

No sé si haurà estat iniciativa pròpia o qui o quins hauran estat els assessors que hauran convençut el president per anunciar la posada en marxa dins o al voltant de l'anomenat "Pla Reactiva" i per pal·liar els efectes de la inflació una sèrie d'accions destinades a alleugerar en part les butxaques dels ciutadans valencians: la gratuïtat dels bitllets de Metrovalència i de rebot del TRAM d'Alacant i de Castelló, tots els diumenges a partir del pròxim 1 de maig i per un període de tres mesos.


Desconec
el nombre de viatgers que transporta l'única línia de què disposa el TRAM a la nostra ciutat i menys encara quants "pugen i baixen" els diumenges, però estic segur que la mesura, tot i considerar-la beneficiosa, serà poc efectiva i gens complementària, en definitiva no crec siga "la més encertada per a la nostra ciutat".

Tal vegada, hauria estat més efectiva la mesura, si aquesta "ajuda" en el cas de Castelló haguera estat dedicada a bonificar, el bitllet de rodalies de RENFE, entre els pobles del nord i del sud de la província, mesura que "convidaria" els diumenges a intercanviar visitants des de Vinaròs fins a València i més enllà, només amb el senzill acte de reduir un 50% les tarifes. Ho hauran pensat els assessors? Serà massa feina negociar amb la xarxa central de trens de l'estat?


I més encara
, aquest anunci del senyor Puig com a una més de les mesures dins el Pla econòmic per fer front a la inflació, ve només uns dies després d'un altre anunci fet públic en la seua visita a l'aeroport de la Vilanova, que, i puc estar errat, tampoc era necessari per al nostre territori, i que ha rebut les crítiques fins i tot dels altres membres de l'equip del botànic, i que no és altre que, la propera  publicació del concurs per a la connexió de cara a aquesta tardor, de la línia aèria entre Castelló i Madrid, amb una freqüència de cinc vols setmanals.

És veritat que el nostre és un aeroport infrautilitzat, que cal donar-li major rendibilitat i visibilitat, però, subvencionar una connexió Castelló-Madrid per captar empreses operadores, és, a parer meu, una inversió no prioritària. No tindria més impacte aplicar aquesta subvenció als bitllets de tren? I més encara, no s'hauria de fer molta més pressió política de la que es fa, per què l'alta velocitat fora una realitat al nostre territori? No tenen res a dir els "assessors" o és que el president no els vol fer cas? Aleshores quina és la seua força?


Senyor Puig
els seus assessors els paguem entre tots, i encara que siga vosté qui els trie, no hem de dubtar de la seua vàlua, però malauradament les seues darreres "idees", els seus darrers anuncis, crec, amb tots els respectes, que no estan gens encertats pel que respecta al meu estimat Castelló.

Cap trajecte de llarg recorregut sense cost o a un cost mínim podrem fer ni diumenges, ni a la tardor. Ací només ens arriben les molles. Esperem que, almenys, un altre dels darrers anuncis puga ser realitat el curs vinent, la reducció pels universitaris de Castelló de les taxes acadèmiques. Aquesta sí que pot ser una mesura encertada i que es note i revertisca a les butxaques de moltes famílies. Les altres com diuen al meu poble, "fum de canya".

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada