La ciutat

La ciutat

divendres, 16 de desembre del 2022

Cal reciclar-ho... tot!

L'acció de processar residus de productes al final de la vida útil per reutilitzar-ne els components o extraure'n primeres matèries s'anomena reciclatge. En els darrers anys estem escoltant dia sí, dia també que el reciclatge contribueix a reduir el malbaratament de primeres matèries, l'ús d'energia, la contaminació atmosfèrica per la incineració salvatge i contaminació de l'aigua, les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, i que cal una separació dels residus en categories, és a dir cal fer una recollida selectiva.

Per facilitar-nos aquesta recollida s'han anat instaurant al nostre poble i de manera progressiva diferents tipus de contenidors. Així al costat dels grocs, blaus, marrons o verds, apareixen els de residus electrònics, olis, bateries o piles. Cada dia que passa en són més per, en definitiva, tractar de donar solució al problema de la contaminació.

En aquest procés continu, ara, al nostre poble i mitjançant una campanya amb l'eslògan "Si ja no et fa vibrar, el plaer és reciclar", l'ajuntament a través del regidor de residus i reciclatge, senyor García, convida el veïnat a fer un pas més, reciclant allò que els entesos anomenen "satisfayers" i que no són altra cosa que joguines eròtiques.


Desconec
quin és el volum d'aquests residus que poden produir-se a la nostra ciutat; és veritat que ja fa temps que hi ha diferents establiments dedicats a la venda d'aquest tipus de productes, però no sé quin pot ser el seu volum de negoci i si realment la venda de productes "reciclables" siga tanta que hi haja com per a establir tot un pla específic que incloga el repartiment i recollida de contenidors per dipositar aquests productes a les mateixes botigues de venda.

He vist en algun lloc que aquestes joguines íntimes, no puc assegurar-ho amb certesa, que estan fabricades majoritàriament amb silicona mèdica, plàstic ABS, gelatina o cautxú termoplàstic que, en molts casos porten piles o bateries incorporades, per la qual cosa són elements que han de ser tractats com a electrodomèstics menuts i, per tant, mai poden considerar-se "brossa normal", ni deuen llançar-se al contenidor groc.


Aleshores cal per al seu bon reciclatge, portar-los a un ecoparc o a un punt net, però això pot arribar a suposar un cert problema o compromís a la intimitat personal, de manera que amb aquesta iniciativa el que es pretén és estalviar als usuaris de joguines eròtiques la potencial vergonya de llençar les seues joguines a les escombraries.

Així que encara que a alguns els pot sonar a broma, les joguines eròtiques també es reciclen, i vet per on a partir d'ara i gràcies al nostre ajuntament, també serà possible desfer-se de les joguines d'ús íntim d'una manera racional.


Als potencials usuaris ja no els hi valen excuses
i, ara públicament des de la municipalitat es demana que quan jubilen o substituïsquen les seues joguines cal que s'impliquen responsablement en el seu reciclatge portant-los nets i separats en materials, piles, cables o plàstics, embolicats en una bosseta transparent a la botiga més propera, i que si no els hi va fer mandra ni pudor comprar-los, tampoc ara els hi faça dipositar-los per ser reciclats. Prou de llançar-los a qualsevol lloc i en qualsevol moment...

Supose que de cap joguina eròtica se'n fabricarà una altra, però tal vegada, si es van separant correctament les diferents parts, podrem trobar-nos amb telèfons, planxes o televisors, per què no?, que porten una mica d'aquella joguina...

Som o no som moderns a Castelló? Tenim un equip de govern conformat per persones amb idees avançades i mentalitat oberta, sense prejudicis ni falses idees, que, en matèria de reciclatge, dóna un nou pas endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada