La ciutat

La ciutat

dissabte, 17 de desembre del 2022

Carta als Reis...

Quan de menuts volíem amb insistència alguna cosa que era del tot quasi impossible d'aconseguir, per fer-nos callar se'ns deia "demana-ho als reis, escriu-ho a la carta", i és que quan s'acostava l'arribada de ses majestats d'orient, estàvem convençuts que la cosa esperada arribaria.

Fa poc més de mig any va presentar-se a la societat castellonenca una nova formació política "Som Castelló", encapçalada per l'empresari i fester Fernando Sos, amb idees, projectes i propostes per assolir arribar a governar o si més no a formar part de la municipalitat en la legislatura vinent. Des del novembre passat la formació té cap de llista municipal, el professor Javier Mas qui no va tardar a fer públic que si arriba a governar reduirà el 50% el sou dels regidors o que demanarà a la UNESCO la declaració de reserva natural de la biosfera per les Illes Columbretes.

Ara, en aquestes dades, quan els mags d'orient estan preparant la vinguda a la nostra ciutat, és el moment aprofitat per aquest col·lectiu per anar una mica més enllà i escriure la carta amb el desig que els mags els hi tiren una maneta per arribar tot just d'ací a 161 dies a ocupar algun seient al nou consistori, llançant i fent pública una nova proposta, una petició.

En realitat es tracta quasi d'una promesa o compromís que s'ha de fer ara perquè si no és amb l'ajuda dels "Reis Mags", ningú pot creure puga mai arribar a ser realitat, mai es podrà realitzar, per això ho demanen ara, aprofitant les dades i el moment per intentar captar la voluntat i, de passada, el que els és més important el futur vot dels veïns.


I que direu que demanen?
Tot un projecte nou "Ciudad del Mar"
, que suposa el creixement de la ciutat en una nova unitat urbana, un nou espai geogràfic ubicat entre Carrefour i el districte marítim destinat a convertir-se en una superfície empresarial, comercial i zona esportiva professional.

I com el paper és molt sofrit, també a la carta demanen en aquella zona la construcció d'un nou Estadi Castàlia, un nou camp de futbol adequat legalment a la màxima competició de la Lliga espanyola i als requisits obligatoris emanats des d'Europa, complementat amb unes instal·lacions esportives sostenibles, amb plaques solars i zona verda trepitjable en alçada. I envoltant l'estadi un nou centre comercial, amb zones d’oci i restaurants que siguen un formiguer d'ambient ciutadà cada dia de l'any.


Des de "Som Castelló" estan convençuts que la màgia de ses Majestats d'Orient serà més que suficient per a aconseguir el finançament per tot el projecte del nou estadi i més encara, demanant als Mags que ens porten també a la zona un nou pavelló Esportiu multifuncional apte per al desenvolupament del bàsquet, i un camp de rugbi i pistes per a atletisme i una nova zona de desenvolupament empresarial i de gestió, amb edificacions en altura i amb amplis espais enjardinats entre edificis per a oficines i empreses de gestió econòmica i laboral, i de segur que encara haurien demanat molt més si no fos que se'ls ha acabat el paper de la carta.

Una carta que qualsevol veí signaria i que suposaria una idea de nova ciutat ideal, idíl·lica, però totalment impossible i irrealitzable fins i tot pels mateixos Mags. No s'ha descobert encara la màgia necessària per a estirar tant com es vulga el pressupost municipal, base de qualsevol actuació urbanística.


No senyors i senyores de "Som" no vulguen aprofitar el moment i l'ocasió per enganyar el veïnat amb oferiments que pretenen captivar-nos. Siguen sincers i realistes admetent que la proposta és realment improbable que es complisca.

No som els votants tan innocents com alguns de vostés creuen i, tot i que tot Castelló en aquestes dates estem immersos en "escriure les cartes a ses majestats" ho fem demanant allò que creem poden portar-nos, i per demanar alguns podem fins i tot esperar que ens porten al mes de maig un canvi de govern, amb dirigents més realistes i menys oportunistes que xafen de peus en terra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada