La ciutat

La ciutat

dijous, 3 d’agost del 2017

Dos de dos, i ara què diran?


Dues dones, joves i molt treballadores, estan al capdavant de dues regidories amb més projecció del nostre ajuntament, dues xiques, de partits polítics diferents, però que treballen conjuntament pel benefici de la nostra ciutat, l'una del PSOE, l'altra de Compromís, l'una des de la regidoria de cultura, l'altra des de la de festes, braç a braç i sense aixecar gens de polseguera van fent, a la vegada que deixen en evidència els antics governants.

Sembla que a l'estiu la vida municipal ha de paralitzar-se i que els projectes, intencions i esforços, han de quedar per allò de la calor, aparcats per als mesos venidors. I això crec és el que esperava l'oposició que feren les nostres regidores, i més concretament els regidors del Partit Popular, en relació a dos "affaires" amb responsabilitat directa de les regidores Usó i Ruiz.

Però vist com s'estan desenvolupant els fets, puc creure que als bons amics del Partit Popular al nostre ajuntament, els hi ha tornat a eixir "el tir per la culata" i s'han tornat a quedar fora de joc i ratllar el ridícul.

És per tots coneguda la resposta de l'anterior govern municipal en relació a la necessitat d'actuar en una restauració a fons del Palau Municipal, edifici BIC i amb més de 300 anys d'història, "que la protecció per normativa urbanística de l'edifici feia difícil actuar sobre el mateix".

Tanmateix i vistes les condicions lamentables i abandó absolut en què es trobava, fonamentalment les façanes, i la gran quantitat d'actuacions incontrolades que s'havien permés afegint-li elements que l'única cosa que feien era restar-li valor al conjunt arquitectònic, va ser el nou equip de govern, alcaldessa, regidor d'ordenació del territori amb la implicació total de la regidoria de cultura, qui va llançar-se a aquesta difícil tasca, que suposava no tan sols unes despeses econòmiques, si més no també unes actuacions amb tractaments de darrera tecnologia per la neteja de les zones més sensibles, cornises, balcons i capitells. 

Vet per on si podia actuar-se i, ara, malgrat que les obres haurien d'estar acabades, vist l'avançat deteriorament de la pedra que compon la façana, s'anuncia que, per fer bé les coses, aquestes es perllongaran encara fins al pròxim mes de setembre, i veiem a la mateixa regidora "a peu d'obra" i en ple mes d'agost, el d'excel·lència vacacional, vetllant per què tot quede tal com l'edifici es mereix. Gràcies Vero per aquesta i altres moltes actuacions, pel treu treball per la ciutat. Què dirà ara l'oposició?


I si el treball de la regidoria de cultura és d'un no parar, no gens menys és el de la regidoria de festes. Tampoc aquesta s'estalvia les crítiques i el seu treball és analitzat amb lupa. 

També aquests dies i després de moltes crítiques, una actuació periòdica, anual, s'ha millorat i molt en relació als darrers anys, la cessió per part de CultuArts del Teatre Principal per la celebració de les imposicions de bandes a les regines i corts d'honor de les festes de l'any 2018, amb la particularitat que aquesta cessió que fins ara suposava unes despeses per la caixa municipal de 4.400 euros, no tan sols té un futur assegurat, a més a més a partir d'ara serà de franc. Dirà alguna cosa ara l'oposició?
Com diu un amic meu jo no sé el que dirà l'oposició ara, però si sé el que no dirà, no dirà "perdó", no dirà "xiques ho esteu fent bé", perquè no saben fer-ho, o tal vegada perquè no els hi deixen fer-ho com a partit, no és la seua tasca, encara que, de segur, que més d'un regidor i regidora d'aquells grups, en la intimitat, se sentiran orgullosos d'aquestes dues actuacions.

1 comentari: