La ciutat

La ciutat

dissabte, 4 de novembre del 2023

La nova loto: premis de per vida.

Crec que ho he manifestat en aquest mateix blog en més d'una ocasió: no sóc gens aficionat als jocs d'atzar; mai he xafat un casino o una casa d'apostes ni jugat a allò que popularment es coneix com a "escurabutxaques", i són poques les vegades al llarg de l'any en què m'acoste a comprar "algun numeret" de l'ONCE o entre en una administració de loteria.

Tot i que em sona familiar i proper, per allò de la insistent propaganda en els diferents mitjans de comunicació, el funcionament de la Primitiva, Bonoloto, Gordo, Cuponazo, Euromillons, Rascas, Triplex, Eurojackpot, Mi dia... i tota una ampla modalitat de sortejos, continua sent per mi "un altre món".

I si hui porte ací aquesta activitat lúdica que fins i tot, en alguns casos, arriba a ser addictiva és perquè, no fa massa dies, m'he assabentat que una nova incorporació al món de les loteries està a punt de fer-se realitat a Europa: "EuroDreams".

Com sóc curiós pel meu natural, m'he parat a analitzar els cartells, programes i butlletes que es troben a l'abast de qualsevol persona en qualsevol aparador de les moltes administracions repartides per tot Castelló, fixant-me no tan sols en "els detalls del seu funcionament", en la manera simple o combinada de fer les apostes, si més no també en la forma en què els seus creadors volen introduir-la, amb frases com " una loteria que promet canviar vides i fer realitat els somnis de molts europeus" o aquella "Un sorteig amb caràcter internacional que permet als participants competir amb jugadors de tot Europa"


Competir?
És veritat que poden arribar a ser moltes les persones que aspiraran al premi gros, però parlar de competir ens porta a lluita, a superioritat i no crec siga en aquest moment massa encertada la definició. Be, deixem-ho així.


Un nou joc que sembla molt similar diuen al joc Cash4Life, dels Estats Units, Set for Life, del Regne Unit o l'EuroMilions,
en aquest cas creat per Le Francaise des Jeux i organitzat i distribuït pels operadors de hui països europeus participants, Àustria, Bèlgica, França, Irlanda, Luxemburg, Portugal i Suïssa i Espanya, amb sis categories de premis, els quals oscil·len entre el reintegrament (2,5 euros), 5 euros, 40 euros, 120 euros, 2.000 euros mensuals durant 5 anys i la grossa, 20.000 euros mensuals durant 30 anys.

Un sorteig, el primer, que està programat per al dilluns vinent i que, com les butlletes es poden adquirir des d'una setmana abans, va ser el passat dia 30 d'octubre quan va iniciar-se la venda. No sé si haurà tingut en aquesta primera setmana molt o poc impacte a Europa, Espanya i Castelló, però per allò de la curiositat, jo he fet la meua tria, la meua primera participació i tal vegada també la darrera.

Amb una metodologia senzilla, seleccionar sis números de l'1 al 40, més un seté número clau, entre l'1 i el 5, aconseguir el premi major és més que complicat, amb una possibilitat d'1 entre 19.191.900 per encertar 6+1 numerets, però sempre pot quedar-me el consol que, part dels meus cinc euros invertits ara, s'afirma seran destinats a projectes i organitzacions benèfiques i, cada aposta, ajudarà així a marcar una diferència positiva a la societat.


Espere
que de la mateixa manera, estic segur, s'encarregaran de difondre els possibles guanyadors, també els organitzadors manifesten el mateix interés a difondre els projectes que en els camps de l'educació, la salut, el medi ambient o el benestar social, gràcies als beneficis de cada sorteig, puguen desenvolupar-se en els diferents països, aquells a qui, realment, els hi toque la grossa, fent els seus somnis, realitat.

Així ha estat la curiositat el component que m'ha dut a jugar aquest nou joc, sense massa component emocional, i, més enllà de la utilitat final i quasi improbable que em toque el premi, tinc clar que les probabilitats juguen a la meua contra, però en tot cas, no serà massa el que perdré pensant el desemborsament inicial. Ara bé, si desaparec una temporada no us amoïneu, ja sabeu el motiu... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada