La ciutat

La ciutat

dimarts, 28 de novembre del 2023

S'han tornat a quedar assoles...

A la nostra cultura fem servir una paraula per a indicar la sana capacitat mental que predisposa als humans a una justa percepció, apreciació, comprensió i actuació, front qualsevol acció, aquesta no és altra que "seny".

Així, tindre seny comporta afrontar els fets, previsibles o imprevisibles mesurant les nostres accions mitjançant uns paràmetres, no escrits, que es basen en l'harmonia, l'equilibri i el sentit comú. Per això, el seny és tan important en el món actual tan canviant i convulsiu.

Si totes les persones haguérem de ser assenyats, molt més haurien de ser-ho aquells que tenen més responsabilitat a l'hora de prendre decisions que ens afecten a tots, els polítics, sobretot aquells més propers, els que ens governen a les institucions locals, els que ocupen les butaques municipals.


És ben sabut que la nostra democràcia espanyola es basa en el sistema de partits i, moltes vegades, massa, els representants municipals d'una formació o l'altra, en l'àmbit local "han de ballar" al so que marquen els seus dirigents nacionals.

Vull pensar que aquest ha estat el cas del fet que passe a comentar. No fa massa dies que Vox, el partit dirigit per Santiago Abascal, va presentar a Madrid, al Congrés de Diputats nacional, una proposició de llei per adaptar la llei de defensa nacional. La proposta buscava que les forces armades combateren la immigració il·legal, afirmant que aquella manté un vincle directe amb el terrorisme. A la vegada el grup Vox a les Corts Valencianes també demana el mateix, l'expulsió urgent dels immigrants il·legals que, segons la formació ultra, envaeixen Espanya.


No sé si aquestes propostes tiraran endavant, però estic convençut han tingut molt a veure en el fet que, està produint-se a la nostra ciutat; fa pocs dies, el grup municipal Vox, va presentar en solitari, amb la finalitat de sumar suports per al ple d'aquest mes de novembre, una declaració institucional a l'Ajuntament per combatre la immigració il·legal i totes les conseqüències que ella comporta a la ciutat.

Tot i això, tinc entés que ahir va celebrar-se la Junta de portaveus, reunió prèvia a la sessió plenària, d'aquest dijous, i tant l'oposició, PSPV i Compromís, com el Partit Popular van vetar la iniciativa votant en contra, per la qual cosa, la declaració proposada per Vox Castelló ni tan sols arribarà al plenari per ser debatuda, en ser necessari l'acord de tots els grups polítics, fet que no s'ha aconseguit.


Novament Vox Castelló es queda assoles.
"Si no vols caldo, dues tasses". Tot just hui fa un mes, al plenari municipal de setembre, Vox ja va quedar-se assoles votant en contra de la moció que va presentar el grup municipal de Compromís en defensa de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i Les Normes de Castelló del 1932.

Que "les magnífiques idees de Vox" per la nostra ciutat, siguen rebutjades per tots els partits de l'arc parlamentari castellonenc, inclòs el PP amb qui governen, com a mínim als regidors de la formació ultra, els hauria de fer reflexionar sobre l'encert d'aquestes.


No serà que estan lligats, massa lligats, del tot lligats, a allò que es dicta des de Madrid o des de València?
En cas de ser així, poc de favor li estan fent a la nostra ciutat, i, cada dia en són molts més els castellonencs que, pensem, que són titelles de fil, moguts des de més altes esferes. Tot per una cadira, un sou i un prestigi a l'ajuntament? Trist, molt trist, massa trist...

No sé si en algun dels 90 punts que diuen té el document que el passat agost van consensuar el PP castellonenc i Vox per aconseguir un pacte de govern estable es parla de llengua i d'immigració, però, el que si podem veure és que, tant en un tema com en l'altre, s'han quedat assoles, cap formació comparteix les seues propostes, per altra banda, de dubtosa aplicació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada