La ciutat

La ciutat

dimarts, 7 de març del 2017

ACCS: Nous temps, noves formes, nous costums.


Si ahir parlàvem de les agendes dels regidors municipals de Castelló, hui ha arribat a les meues mans l'Agenda Cultural Castelló, ACCS, una iniciativa municipal, editada i coordinada des de la regidoria de Cultura, nascuda ja fa un bon grapat d'anys per promocionar i impulsar la vida cultural de la ciutat.

La sorpresa agradable ha estat que, la ja familiar agenda cultural municipal, s'ha renovat, ha evolucionat, ha canviat de manera radical, s'ha modernitzat i diria, s'ha adaptat al nou estil de govern, als nous temps, a les noves tendències, fent-se més participativa i oberta a qualsevol manifestació cultural que es realitze al nostre poble.

Fins ara a les seues pàgines tenien cabuda principalment tots aquells actes que de manera directa o indirecta eren programats pel mateix consistori, juntament amb els esdeveniments generats per part de la Fundació Caixa Castelló, la Universitat Jaume I i el fòrum Babel.

Ara, vol anar-se una mica més enllà, una mica més lluny i amb aquest nou format i d'una manera més visual, podem trobar, d'una banda i en un sol cop d'ull, tota la programació del mes i, d'altra, diferenciats per colors, els 6 nuclis fonamentals o centres d'interés: activitats infantils, projeccions, documentals i cinema, música, arts escèniques, xerrades, conferències i literatura, i tradicions i cultura local.

És veritat que qualsevol canvi costa d'assimilar, també lligar el nou format a la tradicional agenda de segur costarà una mica i fins i tot podrà en aquests primers mesos, portar a alguna confusió, però malgrat que ha disminuït el nombre de pàgines i ha augmentat el tamany, prompte, estic segur, serà d'allò més familiar entre els veïns, com ho era l'antic format.

Crida l'atenció que han desaparegut els actes que organitzats pel fòrum Babel apareixien a l'agenda, així com totes aquelles activitats directament gestionades des de la mateixa universitat. Desconec el motiu, però puc imaginar que haurà estat per allò de la separació d'activitats culturals que comporta la posada en marxa de l'edifici cultural de l'antiga hisenda de l'hort dels corders, amb una nova programació cultural afegida a l'ampla oferta de la universitat, que donarà per una agenda cultural UJI, i en el cas de l'àmbit cultural del fòrum Babel, per tenir com a base una empresa privada, una llibreria.

El disseny i maquetació de la nova versió d'aquesta agenda, també ha canviat i, si fins ara, era Carolina Marzá la responsable última, a partir d'aquest mes, un nou estudi de disseny gràfic, Mineral Gràfics, ha estat l'encarregat de donar-li forma, aportant noves solucions.

Podeu seguir trobant l'agenda "en paper" als llocs de costum, ajuntament, casa de cultura, arxiu municipal, biblioteques, tinències d'alcaldia..., i també podeu consultar-la i descarregar-la a través del web, http:// www.castello.es o punxant directament sobre: AGENDA


I ara un dubte, tal vegada un però, no m'acaba d'agradar la grandària, el considere una mica excessiu, sobretot per aquells, digueu-me si voleu antiquat, que ens agradava i havíem acostumat a portar l'agenda a la butxaca i pegar-li una ulladeta, dia sí, dia també. Haurem de canviar d'hàbits i descarregar-nos-la al mòbil i anar oblidant-nos del paper, deixant el format paper per consultar-la a casa... Nous temps, noves formes, nous costums.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada