La ciutat

La ciutat

dilluns, 6 de març del 2017

Agendes i transparència

 A més a més del concepte per tots conegut de llibret o quadern per anotar tot allò que planifiquem fer, el concepte d'agenda va més enllà, abastint un programa ordenat, un conjunt de tasques o activitats per ser realitzades en un període de temps determinat.

D'altra banda encara que el concepte de transparència es refereix normalment a la llum visible, la transparència també és un principi de l'Administració pública mitjançant el qual els ciutadans poden conéixer i avaluar la seua actuació.

Si unim els dos conceptes en l'àmbit polític local, ens trobem en allò que anomenem agenda i transparència municipal, guia bàsica que facilita al veïnat el coneixement d'una banda i el seguiment d'un altre del conjunt de tasques o activitats que els alcaldes i regidors desenvolupen en el seu quefer diari.

El nostre ajuntament, el de Castelló, com és sabut, està format per 27 representants de 5 formacions polítiques diferents, i per allò del pacte de governabilitat, l'anomenat pacte del Grau, el govern està en mans dels 7 regidors del PSPV més els 4 de Compromís, restant a l'oposició els 4 de Ciutadans, el 4 de Castelló en Moviment i els 8 del Partit Popular.

Doncs vet per on, i des de fa uns pocs mesos, al web municipal els veïns podem consultar les agendes polítiques diàries i mensuals de l'alcaldessa i de la resta dels regidors.

Bé, en realitat no és així, el que podem veure són les tasques diàries del 70,37% dels nostres representants, és a dir, podem conéixer, seguir i avaluar, el treball diari de 19 dels 27 regidors.

Us agradaria saber de qui sí i de qui no? Fàcil, només cal punxar a l'enllaç següent: AGENDA i descobrir que tots els nostres regidors i regidores, alcaldessa inclosa, tenen total transparència en el seu treball diari, excepte els 8 regidors del Partit Popular que, per la raó que siga, no fan pública la seua agenda.

Crida l'atenció que, quan vols accedir a la tasca d'un qualsevol dels regidors o regidores del PP del nostre ajuntament aparega al costat de la seua fotografia per reconèixer-los un text que diu: les hores que no apareixen ocupades no estan necessàriament lliures: per motius organitzatius i de seguretat és possible que algunes cites s'hagen omés".

Però és que en el cas dels regidors i regidores del PP s'han omés totes les hores de cada dia de la setmana de tot el mes. Si els veïns tinguérem "mala bava" podríem malpensar afirmant que els regidors del PP de Castelló no fan res, ni xafen l'ajuntament...

Clar, això no és cert, fan la seua tasca d'oposició, no ho dubte, però, per què no fan publiques les seues agendes com la resta de companys? Tenen alguna cosa a amagar? El no fer-les publiques, quan sembla ser un acord municipal, dóna peu a pensar que el que desitgen és que no els controle ningú, i, de ser així, crec estan tirant-se pedres al seu terrat, com diem al meu carrer.


Senyores i senyors regidors del PP no és possible demanar transparència, ètica, dedicació, esforç i treball, si prèviament no s'assumeix un compromís d'autoexigència, i en no fer publiques les seues agendes, demostren que, en aquests aspectes, tampoc a hores d'ara vostés han avançat gens ni mica. Així els va...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada