La ciutat

La ciutat

diumenge, 26 de març del 2017

Errada monumental!!!


Diu el diccionari de la Reial Acadèmia Espanyola que el conjunt de regles establertes per noma o per costum per cerimònies, actes oficials o solemnes, s'anomena protocol.

Cal considerar normal que, les corporacions municipals tinguen cura dels actes en els quals es representa la ciutat, per la qual cosa pràcticament, totes les corporacions locals, compten amb una oficina, o almenys una persona responsable d'aquesta activitat, que pot tenir dedicació exclusiva, quan el nombre d'actes per organitzar o coordinar així ho demane, o, de vegades, compartint aquesta tasca amb altres més generals de "Gabinet d'alcaldia".

En el cas de l'ajuntament de Castelló, des de fa molts anys, hi ha hagut especial cura del protocol i cerimonial que acompanya no tan sols els actes organitzats per la mateixa corporació, si més no també, de vegades, aquells aliens a la mateixa i, sobretot, aquells que tenen una relació directa amb les festes.

Encara resten en la memòria del veïnat d'una banda,qui va ser per molts anys secretari dels sindicats verticals, membre de la delegació a Castelló del Ministeri d'Informació i Turisme, censor d'espectacles, membre de la primera Junta de Festes, i cap de protocol municipal fins als anys 80 del segle passat, Manolo Sanz Blanco, personatge molt lligat a la ciutat pels molts esdeveniments en què Castelló ha estat protagonista i d'altra, Andrés Renau Vilar  un altre personatge important a la nostra ciutat, que també va formar part de la Junta Central i qui va ocupar el càrrec de cap de protocol des del 1984 fins a la seua jubilació el 2009.

Des d'aleshores ha anat prenent protagonisme aquell que ocupa en l'actualitat el càrrec de Cap de protocol municipal, Enrique Viñes Goterris, tècnic que té com a tasca principal garantir la correcta imatge que l'ajuntament i els membres que el conformen, ha de transmetre a l'exterior en qualsevol tipus d'acte, polític, social, cultural i també, no cal dir-ho, fester.

I en aquest darrer aspecte al bo d'Enrique "se li amuntega la feina" en aquesta setmana festera on són molts els actes als quals els membres municipals han d'acudir i els que el senyor Viñes ha d'organitzar i controlar i, tal vegada per això, les errades són més nombroses i flagrants.

Una i molt greu va ocórrer la vesprada d'ahir quan, en l'acte que tancava l'ofrena de flors a la Verge del Lledó, "va oblidar-se" de la Regidora de Festes i va deixar-la pràcticament "amb el ram a la mà" i, de no ser per la ràpida intervenció del President de la Junta de Festes qui va adonar-se'n, allò hagués acabat malament.

Tot Castelló va veure per televisió com, iniciada ja la Salve final, el prior de la basílica avisat de l'errada, recollia el ram de la Regidora i màxima representant de la ciutat en aquell moment, doncs tot i que l'alcaldessa estava present, aquella no participava directament en l'ofrena.

Pensem que sense mala voluntat, sense cap tipus d'animadversió envers la representant municipal, sense malícia, el tècnic en protocol va "patinar" i, a hores d'ara, ja haurà reconegut la seua errada i demanades les disculpes corresponents a la bona de Sara Usó que, va demostrar una reacció adient i de fortalesa davant l'oblit, que, immediatament, acabat l'acte i de manera present o mitjançant les xarxes socials, va rebre el caliu del veïnat, mostrant-li tot el nostre suport.


Senyor cap de protocol municipal, de vosté depén la correcta imatge de la institució de cara a l'exterior. La història està plena d'errades, tots en cometem, però com deia Winston Churchill, només els intel·ligents aprenen d'elles, i de segur que vosté ho és. Esperem que no torne mai més a repetir-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada