La ciutat

La ciutat

dissabte, 30 de desembre del 2017

2017: Un any no divisible per dos. (I)



Fer balanç dels esdeveniments més importants ocorreguts al teu poble, al llarg dels dotze mesos del darrer any no és gens fàcil, si pensem que la importància i interés dels fets depenen molt de les persones i de la seua mentalitat, però sense voler fer una selecció rigorosa, voldria repassar les notícies més destacades d'aquest any que està a punt d'acabar, sempre sota el meu particular punt de vista, que, d'altra banda, pot ser o no compartit per aquells que açò llegiu.

Seria fàcil recórrer a les hemeroteques i consultar les "primeres pàgines" de la premsa local. Això seria prou per a fer una radiografia del que ha estat "l'any castelloner", però en aquesta època digital, ho he fet mitjançant la consulta de l'apartat de notícies del web municipal www.castello.es i, he descobert algunes curiositats que passe a compartir.

D'entrada imagineu quantes notícies "oficials" s'han "penjat" al web en un any? Són moltes, més de 1.300, més de les que imaginava abans d'iniciar la relectura. Oi, que sembla mentida? Això fa que siga molt difícil fer una selecció i que els criteris per fer-la hagen de ser amples, per satisfer tots els àmbits locals. Ho intentem?

Per no estendrem massa ho faré per mesos, destacant el nombre total de notícies del mes i aquella o, tal vegada dues, més representatives de cada mes. Al final, cadascú que traga les seues conclusions.

Gener: 119 notícies publicades. Destaquem-ne dues, la campanya per impulsar la participació de la ciutadania en els plens municipals o l'anunci de la regidoria de transparència de fer publiques les agendes dels regidors.

Febrer: 129 notícies publicades. Entre elles l'anunci del pla d'actuació integral per la millor dels arbres del parc de Ribalta o la inauguració de l'edifici "menador" com a nou espai cultural a la ciutat.

Març: 93 notícies. Destqauem l'encàrrec de l'alcaldessa de celebrar un nou Congrés Magdalener, la declaració de BIC per part de la Generalitat Valenciana de la Romeria de les Canyes o la distinció a les Comissions de Sector com a ermitanes honorífiques de la Magdalena.

Abril: 78 notícies. L'acord entre la regidoria de Cultura i l'IVAC per convertir el teatre del Raval en seu de la Filmoteca Valenciana o la possibilitat de seguir els plens municipals en temps real pel llenguatge de signes, són dues d'aquestes notícies que van despertar gran interés.

Maig: 157 notícies, destaquem aquella que fa referencia a què l'alcaldessa formalitza davant el Ministeri d'Hisenda la sol·licitud de l'Ajuntament per a procedir a una revisió immediata dels valors cadastrals dels immobles de la capital de la Plana i així poder abaixar l'IBI el 2018.

Juny: 119 notícies. Sens dubte una de les més esperades és l'anunci per part de l'equip de Govern de la compra de part de les instal·lacions del Tetuan-14 per reobrir el centre d'atenció de malalts d'Alzheimer, tancat en 2012.

Mig any, 695 notícies municipals, 11 definitòries de la nova política de govern municipal. Encertades? Jo crec que si, com també les que comentaré demà, darrer dia de l'any, del segon semestre...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada