La ciutat

La ciutat

dimecres, 6 de desembre del 2017

"Sant Nicolau, obre les festes de Nadal amb clau".



 Així diu la dita popular, i és que Sant Nicolau, tal dia com avui 6 de desembre, i el pont de la Puríssima assenyalen l'inici de les festes de Nadal. És tradició, per exemple, començar a menjar torrons, pastissos i altres llepolies nadalenques pels volts del 8 de desembre.

El fet que coincidisca amb el pont més llarg de l'any, també ajuda a fer festa, a moure's, a desplaçar-se, a la vegada que coincideix amb el tret "no oficial" d'inici de les compres nadalenques.

Per això en aquests dies trobem de tot entre el veïnat, des d'aquells que aprofitant "l'aqüeducte" han aconseguit 5 dies seguits de festa i els aprofiten per a abandonar la ciutat buscant nous aires, d'oci, cultura o turisme, passant per aquells que fan escapades d'un dia, dimecres, divendres o diumenge, fins a arribar a aquells que romanen a la ciutat participant més o menys activament de les diferents propostes que aquesta ens ofereix.

Sóc jo del grup tercer, d'aquells que romandrem a la ciutat en aquests cinc dies, i pensant que, com jo, hi haurà molts altres veïns, voldria, ara i ací, presentar un recull de les activitats culturals i propostes d'oci que "obrint les festes de Nadal" podem gaudir des de hui mateix fins al diumenge 10.

D'una banda, tal com recull "el llibret" de la programació nadalenca de l'ajuntament per aquest 2017, i que va iniciar-se el passat divendres dia 1 i ha de continuar fins al diumenge 7 de gener, podem des de hui dimecres 6 i fins al diumenge 10, gaudir del "mercat medieval", amb recreació medieval i venda d'artesania, alimentació i un bon grapat d'activitats d'oci, així com de dos concerts de la banda municipal, hui i amb motiu de la diada de la Constitució i demà amb motiu de l'inici de les festes del Portal de la Puríssima.

D'altra banda un seguit d'activitats esportives, el trofeu internacional de natació o el campionat d'Espanya de Clubs de Taekwondo, juntament amb algunes sessions del festival de jazz que continua celebrant-se al Teatre del Raval, són activitats paral·leles i complementàries que de segur també gaudiran d'un públic fidel en aquests dies.

I tot i que el refranyer diu "per Sant Nicolau plou si a Déu plau", i com sembla que tampoc en aquests dies a Déu li plaurà, doncs la pluja, que ja fa falta que caiga al nostre terme, s'anuncia tardarà, de segur que aquella no serà excusa per quedar-nos a casa.
 
També la casualitat ha volgut que hui, aquest blog assolisca la gens menyspreable quantitat de 122.000 visites i que, aquesta, siga l'entrada, el post, 550, per això també em bé de gust oferir-vos dos regals, l'un descobrir el 122 mil i al mateix blog mitjançant un codi "QR" matriu quadrada de punts dissenyada per ser llegida amb la càmera d'un telèfon intel·ligent o tauleta tàctil, un regal de la tecnologia... i l'altre, per aquells amants de la música clàssica, la CANTATA DE SANT NICOLAU del compositor anglés Benjamin Britten, que posa música al relat de la història del sant, el bisbe dels nens, perseguit per Dioclecià al segle III, i a qui s'atribueixen innombrables miracles. Espere que us agraden i tingueu temps en aquests "dies rars" de pont o aqüeducte de veure i escoltar.

Definitivament, al·licients no ens en falten en aquests dies, els carrers bolliran de fantasia, i l'ambient nadalenc començarà a escampar-se per tot arreu. La frenesia nadalenca de botigues i paradetes es posa en marxa... Sant Nicolau ja ha arribat, la porta ha estat oberta!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada