La ciutat

La ciutat

dimarts, 19 de desembre del 2017

En poques setmanes...



En poques setmanes s'acaba l'any, en poques setmanes arriba Sant Antoni, en poques setmanes encetarem carnestoltes, en poques setmanes tindrem les festes de la Magdalena, en poques setmanes arribarem a Setmana Santa i en unes poques setmanes més tornarà a ser estiu.

I és que deixant a banda que el temps passa de pressa, el concepte de "en poques setmanes" és tant ambigú, admet tantes interpretacions que tot hi cap dins el seu sac; poques setmanes poden ser dues, deu o dotze, segons per qui i per què.

I justament açò, aquesta manca d'evidència contundent és el que tot just ahir, novament, el Ministre de Foment, el senyor Iñigo de la Serna, va tornar a evidenciar en relació a l'arribada de l'alta velocitat ferroviària a la nostra ciutat.

I és que tot just ahir el senyor de la Serna va presentar el nou Pla de Rodalies que per la Comunitat Valenciana ha previst el seu ministeri, després que va convertir-se en "fum de palla" l'anterior projecte del 2010, un projecte pressupostat en 3.400 milions d'euros i del que no va arribar a executar-se pràcticament cap actuació.

Ara, com si es tractara d'un "regal de reis" anticipat, el ministre va presentar un nou pla que ha d'incloure 45 actuacions a realitzar abans del 2025 amb una inversió de 1.436 milions d'euros, dels quals més de 1.100 es destinaran per part d'Adif i Renfe a la línia València-Castelló i la creació d'una comissió de seguiment semestral de les actuacions.

Temps per vindre... futur, això és el que sembla es descobria en algunes de les cares testimoni de la presentació, cas del senyor President de la Generalitat, de l'alcalde de València, la Consellera d'Infraestructures o del delegat del Govern Central, i és que el 2025 encara està lluny, molt lluny...

Tal vegada en descobrir el senyor ministre que el pla de rodalies no concretava massa, i preguntat per l'altre tema estrella, l'arribada de l'alta velocitat a Castelló, i no podent concretar encara quan els trens circularan fins a la nostra capital, va usar la famosa expressió que encapçala aquest escrit, ho faran "en poques setmanes".

Més encara, va ser molt hàbil el senyor ministre i va afegir una altra "nebulosa" en dir que hui mateix, per ahir, ha començat la "ultimíssima fase" de les proves, consistent en la formació dels maquinistes, que, naturalment, tampoc sabem quan acabarà, tornant a insistir el responsable de Foment que serà "dins de poques setmanes"...

I no va tenir "pèls a la llengua" el senyor Ministre en afirmar que queda demostrat que el Govern Central i el seu departament en concret estan "complint compromisos" al nostre territori i que el que diuen es fa realitat sempre, i que el servei de rodalies i el corredor mediterrani són prioritaris per l'estat espanyol. Què ús sembla l'habilitat del senyor de la Serna per eixir per la tangent? Per això serà ministre!!!

És possible que Vosté crega que "estan complint compromisos" però ens ha deixat igual que despús-ahir, i el mes i l'any passat, sense tenir una data concreta de l'arribada de l'alta velocitat a Castelló, ara, això si, els veïns i futurs usuaris podem quedar-nos ben tranquils, que "els AVE's" seran una realitat a l'estació de Pintor Oliet... en poques setmanes. Quina barra!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada