La ciutat

La ciutat

dijous, 7 de desembre del 2017

Com no!



Desconec el document final, les conclusions del dictamen de la comissió no permanent municipal que s'ha encarregat al llarg dels dos darrers anys d'auditar els comptes del Patronat de Festes i de l'antiga Fundació de Festes, corresponents als darrers 8 exercicis i d'analitzar els procediments emprats i dirimir si hi va haver irregularitats.

S'ha publicat que va ser el passat divendres dia 1 quan van aprovar-se definitivament unes conclusions on es ressalten l'existència de possibles il·lícits pel que es demana un informe jurídic al cos tècnic del consistori per valorar futures accions judicials. Conclusions que seran presentades al proper Ple del 28 de desembre.

Unes conclusions acceptades pel PSOE, Compromís i Castelló en Moviment, els signats de l'anomenat pacte del Grau i que sembla vénen a demostrar la contractació sense cap tipus de concurs públic o procediment administratiu; la inexistència de control intern en la gestió econòmica, financera i pressupostària; l'atorgament de subvencions amb acords verbals; o el cobrament i ingrés a la hisenda publica en relació amb l'IVA sense ajustar-se, en alguns casos, als tràmits previstos per la legislació vigent.

De ser així, sembla estrany que les conclusions no hagen estat també avalades pels altres dos partits presents en el consistori, Ciutadans i el Partit Popular, de manera que cadascuna de les dues formacions, també de manera separada, presentarà "la seua proposta" a manera de conclusions, en forma d'al·legacions, en vot particular, al ple del 28. I jo em pregunte: per què no ha estat possible el consens?

El rebuig de Ciutadans, estant d'acord amb gran part del document, és perquè diuen que "els edils" no són jutges i no poden tipificar els fets, malgrat les advertències dels tècnics municipals que avalen l'existència de nombroses irregularitats en la gestió de les festes, malgrat que inicialment estaven a favor de recolzar si analitzades les conclusions pels serveis jurídics de l'Ajuntament, veure si calia posar els fets en coneixement de la justícia. De què tenen por?

I el rebuig del PP? Ho publica el Gabinet de Premsa del grup municipal el passat dimarts 5 i podem llegir-ho al WEB DEL PARTIT, són unes declaracions del portaveu adjunt, el senyor Pérez Macián on diu textualment: "Nuestro posicionamiento rechaza el cúmulo de despropósitos de una comisión inquisitorial de fiestas carente de imparcialidad", amb perles com: "El PP se desmarca de unas conclusiones avaladas por PSOE, Compromís y CSenM que son sectarias, interesadas y partidistas, en contra sólo de la etapa del PP, obviando el origen de un sistema inventado por un gobierno socialista, respetado desde 1988", per acabar amb: "El Grupo Municipal Popular espera que las conclusiones de CsenM, que son también las de PSOE y Compromís, incorporen las consideraciones emitidas por los populares, porque "sólo así se contrarrestaría el cúmulo de despropósitos, incoherencias y acusaciones temerarias que ha supuesto esta comisión".

Com no!, ara entendreu el títol d'aquest post. ÉS normal que el PP es desmarcara d'un dictamen que recull tot el reguitzell d'irregularitats detectades. Al capdavall en són els primers responsables. El treball ha buscat i en certa forma sembla haver aconseguit posar llum a anys opacs malgrat els entrebancs del PP per boicotejar el treball de la resta de grups polítics, ara, la casualitat ha volgut siga el dia dels innocents, veurem com s'aprova definitivament....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada