La ciutat

La ciutat

dissabte, 2 de desembre del 2017

Detalls



El IV Congrés Magdalener ja és història. Aquest matí ha tingut lloc l'acte de cloenda amb la lectura per part de la Presidenta i Regidora de Festes de les Conclusions elaborades pels Comités Científic i Tècnic i la publicació de les Declaracions Institucionals, fruit del treball dels i de les congressistes en l'elaboració, anàlisi, esmenes i votació de les quatre ponències-marc presentades.

A partir d'ara i fonamentalment l'equip de Govern Municipal, el Patronat i la Junta de Festes tenen al davant una tasca complexa per fer realitat allò que s'insta, demana o recomana en aquelles declaracions institucionals.

El Congrés ha estat ple de detalls dels quals jo ara i ací voldria destacar-ne alguns:

1. Que tots i totes les congressistes poguérem disposar abans de cada sessió de la ponència marc, així com de les esmenes a cadascuna d'elles ha estat un gran encert per part de l'organització, doncs ha facilitat i molt el seguiment i valoració de cadascun dels punts i la seua posterior votació. Una bona idea.

2. Que tots i totes les congressistes, una vegada convertides les ponències en declaracions institucionals, hàgem pogut recollir "una publicació" on apareixen perfectament estructurades totes,  tal com han estat definitivament aprovades, també és un altre encert, una altra bona idea, un altre detall. Més encara si pensem que aquest document d'una dotzena de pàgines facilita, ara i per sempre, la comparació entre el que van ser inicialment les ponències-marc i el que han estat a la fi les declaracions institucionals, permeten que cadascú, congressista o no, puga extraure amb facilitat les seues pròpies conclusions.

3. Malgrat que l'estructura organitzativa del Congrés no permetia el debat, la possibilitat de defensa pública de les diferents esmenes, pautada en el temps, ha contribuït a donar una agilitat a les diferents sessions a la vegada que ha considerat totes les esmenes igual d'importants, igualant per tant els esmenats sense primar una temàtica sobre qualsevol altra. Un també bon detall.

4. I finalment un detall "preciós", el que ha tingut l'Ajuntament mitjançant el Patronat Municipal de Festes, en editar en exclusiva per aquest Congrés, i lliurada avui a tots els congressistes, una reproducció numerada d'una de les darreres obres que el pintor Lorenzo Ramírez va crear, un acrílic sobre cartolina, titulat "Romeria a la Magdalena", que les filles de l'autor, Ana i Paula Ramírez Boix, van donar desinteressadament a l'Ajuntament, original que passarà a formar part del patrimoni cultural de tota la ciutat. Un detall bonic i emotiu, molt emotiu per tots aquells que estimàvem Lorenzo i vivim la festa en el present i sobretot amb projecció de futur.

Com deia al principi el Congrés ja és història, lluny semblaven allà pel mes d'abril, pels membres del comité científic, els dies en què novament i després de 22 anys, s'havia de reunir el món fester, però ja està fet i passat.

Som conscients que tots els somnis que es plantegen són sovint difícils d'aconseguir, aquest n'era un, i per fer-ho ha calgut molta feina, constància i detalls. La feina s'oblidarà amb el pas del temps, la constància deixarà pas a noves propostes, nous reptes, i què restarà? Si, efectivament els detalls que han contribuït a què entre tots férem possible un esdeveniment d'altura. El meu agraïment a tots i totes els que heu fet possible aquests dies plens de detalls que, de segur, mai oblidarem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada