La ciutat

La ciutat

dimecres, 2 d’abril del 2014

Coses i casos del meu poble



Hoy por hoy” és un programa de ràdio, diari, matinal, produït pel departament d’informatius de la Cadena SER, emissora més antiga de l’estat espanyol, que a les nostres comarques s’escolta a través de l’emissora associada Ràdio Castelló, mitjançant les freqüències 91.2 de la FM i 1.521 de l’OM.

El programa té dues parts clarament diferenciades. Una “nacional” que s’emet entre les 06:00 i les 12:20 presentat i dirigit per les periodistes Pepa Bueno i Gemma Nierga, i una segona part, a partir de les 12:20 fins les 14:00 hores, en desconnexió local, dirigit i presentat a Ràdio Castelló pel periodista Alberto Suárez.

Omplir 8 hores de programació diària variada i mantenir-se líders d’audiència, és tot un repte, no és gens fàcil, per la qual cosa el repàs de l’actualitat en tots els àmbits, d’una banda, i diferents seccions temàtiques (entrevistes, tertúlies, viatges, ciència, humor…), per una altra, realitzat de manera àgil conformen el dia a dia nacional.

La graella del “hoy por hoy Castellón”, l’emissió local del programa, és també ampla. El magazín se situa a mig camí entre la notícia i l’entreteniment. Només cal escoltar el programa un dia i veurem com la informació, l’actualitat, les entrevistes, la música, la participació dels oients i diferents “microespais” setmanals, tendeixen un atractiu pont entre l’emissora i els oients.

Des de l’inici de la temporada anterior, setembre de 2012, fa ja més d’any i mig, els dilluns, tinc el plaer de ser acollit com a col·laborador del programa.  Entre aproximadament les 13:15 i les 14:00 hores, un microespai, d’una durada mitjana entre 8 i 12 minuts, del qual sóc directament responsable ocupa el dial.

Rep el nom del títol d’aquest post: “coses i casos del meu poble”, i tracte de descobrir o sorprendre els oients, mostrant setmanalment algunes pinzellades curioses, presentant racons, situacions, històries, costums… del meu poble, Castelló. Parle d’aquelles petites coses que conformen el nostre passat i el present i que, moltes vegades, no arribem a estimar perquè desconeixem.

En els més de 70 microespais emesos fins a aquest abril, he tractat d’apropar a l’oient, aspectes tant variats com : curiositats, tradicions, personatges, espais urbans, elements culturals desapareguts, esdeveniments, successos … del meu estimat Castelló.

Podeu si us ve de gust escoltar cada setmana “en directe” el programa o ve, accedir mitjançant aquest enllaç al darrer programa de cada setmana, i escoltar-lo o descarregar-lo, com millor us vaja http://www.radiocastellon.com/ser_audios.php

No sigueu massa crítics i no busqueu en l’espai cap finalitat didàctica, tampoc històrica; l’objectiu és entretindre, xarrar una mica, amb un diàleg fluid, amb el director i presentador del programa, l’amic Alberto Suárez, i descobrir històries i anècdotes que m’apeteix contar.

És, en definitiva, un caixó de sastre on cap quasi qualsevol cosa, que directa o indirectament tinga a Castelló com a protagonista. Singular? Diferent?  Escolteu-lo i ja em direu…

1 comentari:

  1. Enhorabona, Sidro
    Has de seguir sent el tave que punxa la societat castellonenca

    ResponElimina