La ciutat

La ciutat

dissabte, 5 d’abril del 2014

Tret de sortida



Aquest matí i aprofitant la bonança del dia, s'ha presentat als jardins del Casino Antic del meu poble una acció a la que vaig ser convidat no fa massa dies, una Iniciativa Legislativa Popular, que no és altra cosa que la potestat que tenim els ciutadans de demanar, prèvia recollida d'un nombre mínim de signatures, que es realitze una votació pública, un plebiscit, sobre una proposta, esmena, reforma que obligue a l'assemblea legislativa a considerar el tema en qüestió.

La ILP que hui s'ha presentat a la societat Castellonenca, representada per més d'una trentena d'associacions culturals de caire diferent (partits polítics, colles, sindicats, associacions i grups de ball, etc...) té la finalitat d'aconseguir retornar al nostre País uns mitjans de comunicació en la nostra llengua, una ràdio i una televisió públiques, valencianes i en valencià, al servei de la ciutadania i no del poder polític, plural i variada.

Per aconseguir tirar endavant aquesta Iniciativa calen, al País Valencià segons contempla l'Estatut d'Autonomia 50,.000 signatures. Eixe és el repte i jo, com no em resigne a arribar a casa i en la possibilitat de triar entre més de 60 canals, no puga elegir-ne cap en la meua llengua, com no vull resignar-me a viure sense cap ni un mitjà de comunicació en valencià, vull compartir amb tots vosaltres aquests pensaments i demanar-vos signeu.

Estic segur que s'aconseguiran ràpidament les signatures necessàries, fins i tot que se superarà el nombre d'exigides, però això serà possible si tots hi signem, i més encara, si vols ser part de la història, si vols ser col·laborador o col·laboradora de la campanya, i participar en ella com a voluntari o voluntària, no ho dubtes, ací tens un correu, oferix-te i de segur que no tardaran gens ni mica des de l'organització en posar-se en contacte amb tu. ltomas@acpv.cat 

Els ciutadants valencians i els de Castelló més encara, necessiten uns mitjans de comunicació que difonguen la nostra llengua, ens informen, promoguen els nostres costums i el nostre sentit de poble, per això és necessari demanar a les Corts Valencianes que donen efectivitat a aquest dret mitjançant la creació d'una ràdio i una televisió públiques que difonga nostra llengua, ens ajude a vertebrar-nos com a societat, i informe veraçment i en valencià, de tot allò que ocorre al nostre voltant proper o llunyà.

És trist però, som l'única Comunitat Autònoma de l'Estat Esapnyol que, tenint llengua pròpia, no té un servei públic de ràdio i televisió en la seua llengua i de qualitat, que s'expresse íntegrament en valencià. Això suposa una clara discriminació del nostre poble respecte dels altres ciutadans de l'estat Espanyol i ens situa en un estat de feblesa.

Per aconseguir-ho només ens resta un camí, la presentació d'una Proposició de Llei del Servei Públic de Ràdio Televisió Valenciana, presentada pel procediment d'Iniciativa Legislativa Popular.
Fions el moment de signar, ací us deixe un vídeo que us anima a fer-ho http://www.youtube.com/watch?v=sNHEaipROts&feature=player_embedded jo, naturalment també ho faré.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada