La ciutat

La ciutat

divendres, 11 d’abril del 2014

Verkami


Ni en el Normatiu Valencià, ni en el Català-Valencià-Balear de Moll, ni tampoc en el Pompeu, en cap diccionari de la nostra llengua, apareix el mot que encapçala aquest escrit. I és que “verkami” no és una paraula normativament acceptada, no està registrada a la nostra llengua com tampoc ho està al castellà com podem comprovar al diccionari de la RAE.
 
Tot i això és una paraula que cada dia s'escolta més, apareix també en més ocasions en els diferents mitjans de comunicació i va “calant”. Aleshores podem dir que “verkami” és un neologisme, un préstec lingüístic d'una altra llengua, en aquest cas de l'esperanto, la llengua auxiliar artificial, creada fa més d'un segle, com alternativa d'idioma comú universal.

En esperanto, verkami significa “amant de la creació” i és el nom adoptat per una plataforma creada a Mataró, amb la finalitat d'oferir, via internet, la possibilitat de poder arribar a fer realitat aquells somnis, personals o col·lectius, que per manca de finançament, en moltes ocasions queden sense poder realitzar-se, mitjançant el finançament col·lectiu o micromecenatge. En definitiva es tracta de portar endavant la idea que persones amb pocs o molts diners, confien en persones amb idees o projectes i junts treballen per portar-los endavant.

En aquesta alternativa als models tradicionals de finançament i per portar endavant el desenvolupament inicial del projecte de fer créixer la recentment creada Conlloga Muixeranga de Castelló, i pensant que l'economia no ha de representar cap obstacle per formar part de la mateixa, s'ha obert la possibilitat que qualsevol persona puga convertir-se en “mecenes” i ajudar a aconseguir els 3.150 euros necessaris en aquest moment per sanejar l'economia inicial de la conlloga, implicant-se per aconseguir els elements bàsics i necessaris per, d'una banda donar vistositat a les actuacions i, d'altra donar també seguretat.

El projecte romandrà obert al llarg de 40 dies que són els que el web permet estar actius per aconseguir el finançament. Les aportacions poden ser des de 5 euros fins a 500 i en tots els casos hi ha alguna recompensa. Ací teniu tota la informació necessària perquè us acabeu de decidir:

Jo us anime des d'ací a fer-ho, a col·laborar, i com diuen al meu raval “tota pedra fa paret". D'una o altra manera tots podem ser útils per tirar endavant el Projecte de la Conlloga Muixeranga de Castelló i tenir l'orgull i la satisfacció d'haver pogut participar en posar en valor la muixeranga com a senya d'identitat del poble valencià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada