La ciutat

La ciutat

dijous, 3 d’abril del 2014

Mes d'abril, aigua poca i núvols mil.

Ja plou, semblava que algun dia havia de ser. La setmana de festes vam passar-la mirant-la al cel i no va caure ni una gota. Ara, hui, dijous 3, plou. No ho fa en abundància, però és d'esperar, ja ho diu també el refranyer “A l'abril, cada gota val per mil”.

Aigua esperada al camps de conreu, a les muntanyes i valls resseques, aigua preludi d'un bon any..“Pluja d'abril i sol de tardor, solen fer l'any bo i millor”

Definitivament, plou quan vol i com vol; aquesta pluja, la de principis d'abril a Castelló, arriba ara, tot just a meitat de la setmana i ens porta un dia gris, d'un gris no elegant, d'un color de cendra pàl·lida, amb silenci, sense trons. Tampoc fa vent, tot sembla impassible al meu voltant.

Mentre escric, mire per la finestra. Sóc un privilegiat, puc veure lluny, i tot te una serena immobilitat. Veig com cada gota explota en caure al terra o a sobre de la barana de ferro i salta a l'aire. De mica en mica uns petits tolls van formant-se al terra i les rajoles de les parets, mullades, reflectixen el seu color, temps inestable...

I en aquest dia plujós vull convidar-vos a fer un exercici mental: quina paraula o paraules, quin sentiment, fenomen o record us venen a la memòria? 

A mi em ve a la memòria aquesta frase que, vaig llegir fa un temps, no recorde on: “la pluja d'abril és una pluja amb nom i cognom, la pluja d'abril al meu poble és elegant i discreta”.

També hui la primera i fina pluja d'abril pot deixar-nos sensacions boniques si sabem gaudir-la amb plenitud. A l'igual que corre l'aigua pels carrers, podem deixar córrer la nostra imaginació. És normal, és primavera !!!. Feu aquest exercici i ja em direu...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada