La ciutat

La ciutat

dissabte, 26 d’abril del 2014

Desé aniversari



L'any 2007 va editar-se amb la col·laboració de Castelló Cultural, i el patrocini de l Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, amb tot tipus de detall, -de segur que hui no podria fer-se ni de lluny-, un gros llibre de quasi 500 pàgines, per recordar i deixar constància per la posteritat, dels més i millors moments viscuts al llarg d'una dècada per part de Castelló Cultural, iniciativa de la Generalitat Valenciana nascuda el 1997 per a impulsar i promocionar la vida cultural de Castelló mitjançant cinc grans espais,-quatre a la ciutat-, en referent de la promoció i difusió de la cultura que contribuïra de gran manera al progrés de la ciutat.

Allí es repassaven les actuacions culturals, els principals esdeveniments de l'Espai d'Art Contemporani i el Teatre Principal, tots dos que arrancaven l'any 1999, del Museu de Belles Arts de Castelló, del 2001 i de l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló del 2004.

Ara, hui, mateix, s'anuncia un gran esdeveniment per commemorar els 10 anys de l'obertura al públic de l'Auditori, un projecte de l'arquitecte Carlos Ferrater, de 8.000 metres quadrats en la zona verda del Pau Lledó, amb una concepció asimètrica de volums, construït en formigó blanc i amb voluntat d'intemporalitat, que va costar 3.500 milions de pessetes i que va iniciar-se l'any 2000, va acabar-se el 2003 i inaugurar-se, ara fa 10 anys, a l'abril del 2004.

Hui, dins l'abonament de primavera, i a les 20 hores, l'Orquestra de la Comunitat Valenciana, dirigida pel mestre valencià Gustavo Gimeno, un dels músics que va participar en el concert inaugural del Palau de les Arts el 2005, i que té en el seu currículum l'haver estudiat al Conservatori d'Amsterdam i haver participat en classes magistrals amb els directors Spanjaard, Vonk i Fischer, interpretarà un programa dedicat íntegrament a la figura de Beethoven, conformat per les simfonies 4 i 6.

L'orquestra, l'OCV, és la titular del Palau de les Arts i està integrada per músics internacionals. Va ser fundada l'any 2006, convertint-se amb el pas dels anys i gràcies als seus directors Maaze i Meir Welber, en un conjunt versàtil capaç d'abordar partitures complexes. La música i la sonoritat estan més que garantides.

Tot un luxe per la nostra ciutat, i tot un luxe per aquest aniversari, però... no penseu que el concert serà gratuït, no. Cal “retratar-se” i passar per les taquilles si volem gaudir dels quatre moviments de la quarta en si bemoll major opus seixanta i els cinc moviment de la sexta fa major opus seixanta-huit, coneguda popularment com “la pastoral” en clara referència als records de la vida campestre.

Trenta-cinc, vint i deu euros és el que està anunciat. S'ompliran les dues platees asimètriques de la sala simfònica? Es vendran les 1.200 localitats? De segur que hi haurà una bona entrada, tot i que m'agradaria saber de tots els assistents quants, realment, seran aficionats a la música clàssica i quants pagaran de la seua butxaca l'entrada...
Aniversari per qui?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada