La ciutat

La ciutat

dimarts, 22 d’abril del 2014

Dia internacional de...



....La Terra.

22 d'abril, dia celebrat en molts països, més de 190, amb esdeveniments informatius i educatius sobre els problemes del medi ambient. Suposa el reconeixement que la Terra i els diferents ecosistemes que la conformen ens proporcionen la vida i el suport al llarg de la nostra existència i, per tant, cal promoure l'harmonia amb la natura per poder assolir un just equilibri entre les diferents necessitats, que garantisca, un futur pròsper per les generacions futures.
 
Cada any la campanya presenta un objectiu central. En aquest 2014 és “ciutats verdes” i tot i que hi ha una estreta relació entre el color verd i la nostra ciutat, degut a l'existència del “Llibre Verd”, pel color de les tapes, editat per una agrupació de camperols castellonencs en l'any 1843, instrument per a que el Consell poguera tindre un bon govern de la Vila, la ciutat, ara envoltada per les grans rondes que canalitzen el trànsit rodat, veu com va perdent a la carrera, el verd fosc del tarongerar que, en arribar les darreries d'abril perfumava tot el terme, canviant-lo pel marró, sec i àrid, de les terres abandonades...

És veritat que des de l'ajuntament i concretament des de la regidoria de Sostenibilitat, el regidor Gonzalo Romero, fa esforços, presenta “fullets informatius”, el darrer el passat 4 d'aquest mateix mes, “Castelló ciutat de parcs”, per fer propaganda dels parcs urbans, com a espais verds de la ciutat.

D'altra banda també és veritat que Castelló ocupa el sisé lloc entre les ciutats de menys de 200.000 habitants amb més superfície verda per habitant, però també és veritat que als ulls dels visitants, és una ciutat sosa, on els pocs edificis d'interés es mesclen amb blocs mastodontics dels anys 60-70 i on les grans avingudes i carrers amples amb arbredes i parterres, brillen per la seua absència..

Val que l'ajuntament vullga demostrar un recolzament al desenvolupament sostenible i la conservació del patrimoni cultural, però, d'això a convertir els parcs urbans en el veritable cor natural de la ciutat, hi ha un gran tram a recórrer.

Hui és un bon moment per donar a conéixer la riquesa natural de la ciutat aprofitant la celebració del dia Internacional de la Terra. S'ha fet alguna cosa? Ho desconec, cap mitjà de comunicació ni oral, ni escrit, diu res. El web municipal, com ve ocorrent darrerament massa sovint, “ha tornat a caure” i no puc confirmar si des de l'equip de govern, no se'ls ha passat per alt el dia.

Moltes ciutats han mobilitzat els seus veïns en accions encaminades a aconseguir unes ciutats, uns pobles, una Terra, més saludable i sostenible. I Castelló? Sembla que amb la darrera edició de les 500 guies dels parcs urbans, ja s'ha cobert l'objectiu, ha tranquil·litzat alguna consciència. 

Així ens va, voleu un exemple?: cada dia és més difícil veure el verd de les palmeres de l'avinguda de Caputxins, el morrut ens ha guanyat la batalla. Trist, molt trist, massa tristor al meu estimat Castelló en el dia Internacional de la Terra...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada