La ciutat

La ciutat

dimecres, 20 de maig del 2015

Dos, vint, dos-cents, dos mil.... o tenim a les nostres mans.



 2-20-200-2.000, aquesta seqüència de números de segur que no us dirà res a aquells que açò llegiu, però per mi, serà casualitat, però marca i molt, en dos situacions completament diferents, i que voldria comentar.

Dos blogs he creat al llarg de la meua vida de blogger, el primer va nàixer l'1 de març del 2007 i va tindre una llarga vida fins l'1 de maig del 2014, estava allotjat al servei municipal “bloggeate” de Castelló. El segon, aquest que ara esteu llegint, nascut el 19 de març del 2014 i que gràcies a tots vosaltres continua viu.

Vint... de maig, hui mateix, dimecres, dia 140 de l'any i festivitat entre d'altres de Sant Bernardí de Siena, frare franciscà, considerat el més gran orador del seu temps i que va morir tal dia com avui però de 1444 i que va fer veure el rostre del diable a uns feligresos que vivien del vici i en pecat, dient-los que es miraren els uns als altres. Sobren més paraules...

Dos-cents, aquest és el nombre de comentaris que “he penjat” en aquest “després de 7 anys”, concretament 141 en el 2014 i 59, amb aquest, en el que portem de 2015. Dos-cents escrits on he intentat tractar, sempre des del respecte, temes molt variats i directa o indirectament relacionats amb el meu estimat Castelló.

Dos-mil, es diu de seguida, és el nombre de post i de dies, -tinc per costum escriure una vegada al dia-, en què he dit la meua, si sumem els dos blogs, mil vuit-cents al primer, i els doc-cents d'aquest, en un total de 3.002 dies.

I fet aquest comentari, sobre les “casualitats del 2 i del 0”, ara voldria reflexionar una mica en veu alta sobre, al segona situació on aquests números també són interessants, es tracta de les enquestes d'intenció de vot que tant s'han prodigat en els darrers dies.

Malgrat la discrepància de resultats, totes elles presenten una coincidència, el percentatge elevat, entre el 25%-35% d'indecisos, un nombre suficient per capgirar qualsevol pronòstic sobre el vot real o inclús sobre els resultats de les pròpies enquestes.

Conclusió directa, es tant canviant la realitat sociopolítica d'aquest moment que sembla no hi ha tendències generals consolidades, o el que és el mateix, tot fa indicar que no hi haurà majories absolutes, i que serà molt difícil arribar a pactes de governabilitat, per la qual cosa pot donar-se el cas que, celebrades les eleccions hi haja governs municipals en minoria, i això, voleu dir que és profitós per un poble?, voleu dir que és beneficiós per una autonomia? Vegem que està passant al Parlament andalús...

La nit del proper diumenge, vet per on, caldrà estar molt atents al recompte del vot, i de segur, que 2, 20, 200 o 2.000, altra vegada els números amb què encapçalava aquest escrit, tot i que ara com a paperetes dipositades a les diferents urnes, seran més que suficients, en alguns casos, per donar com a vencedors a aquells de sempre o a qualsevol de la resta d'aspirants. Futur incert el que sembla tindrem a les properes setmanes...

A dos dies, altra vegada el 2, del final de la campanya i a quatre del 24-M, la realitat es presenta més convulsa que mai, molt diferent a altres moments electorals que hem viscut al nostre poble. L'element clau per finalment decantar la decisió d'aquest 25-35% d'indecisos, hauria de ser una informació ampla, clara i objectiva, i això, després de10 dies de campanya, sembla que una immensa majoria de partits, no tots, no ho tenen gens clar encara.

Difícil papereta es presenta per aquells que opten a alcalde, regidor o diputat en qualsevol demarcació, difícil ha de ser ordenar i governar pensant en la utilitat per tots, si la confiança no és majoritària com s'intuïx. Per pensar-s'ho, no us sembla? Ho tenim a les nostres mans...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada