La ciutat

La ciutat

dijous, 28 de maig del 2015

Pocavergonya !!!



Diu el diccionari que pocavergonya és aquella persona que enganya hàbilment els altres per treure'n algun profit, i aquesta va ser la paraula que va vindre'm ahir a la ment en assabentar-me del desencertat comportament que els dirigents polítics del Partit Popular de Castelló van tenir ahir mateixa, en fer renunciar a l'acta de regidora que per dret li corresponia, a la número 7 de la llista municipal, la senyora Maria José Arquimbau Soler, qui, formava part de la candidatura presentada pel PP a les eleccions locals del passat diumenge.

No sé com ni qui va confeccionar la llista de candidats, ni tampoc qui va determinar l'ordre que cadascú ocupava dins la llista, però va cridar-me l'atenció que, aquell que fins ara era considerat un puntal del Partit Popular” tant a l'ajuntament com a la Diputació, el senyor Vicent Sales, anara “tant endarrerit.

Vaig pensar que amb un excés de confiança, el PP donava per fet que com a molt perdrien algun regidor per aquesta nova legislatura, per la qual cosa, ocupar el vuité, desé o dotzé lloc a la llista, els hi resultava quasi anecdòtic; Jiménez, Masip, Albert, Torres, Romero o Ribes, tenien assumit que no assolirien acta de regidor, però vet per on, la debacle ha estat “massa grossa” i el bo de Sales, que tot el partit el veia com a regidor, democràticament va quedar fora de la llista d'elegits...

Calia fer alguna cosa per què Sales entrara a l'ajuntament, i calia fer-ho ja, degueren pensar els màxims dirigents. La solució passava per una renúncia dels elegits per què Vicent Sales poguera ocupar seient a l'ajuntament i també a la Diputació.

I va començar el joc de les cadires: Bataller, Carrasco, Moliner, Pradas, Feliu, Guillamón, Arquimbau o Pérez, algú havia de deixar el seu lloc perquè l'ocupara Sales. Ells sabran el per què però Arquimbau va ser l'elegida, i com diuen en castellà “todo su gozo, en un pozo”, havent d'eixir de l'ajuntament abans d'entrar, tenint present les paraules que va pronunciar com a candidata “Aqui estamos, con ilusión, con ganas, con fuerza por y para Castellón”. Si que li ha durat poc l'empemta.

És el que té les llistes tancades i l'excés de confiança. Qué pensaran aquells, pocs o molts votants de la llista municipal del PP, que ho van fer per recolzar l'entrada de la senyora Arquimbau a l'ajuntament que ocupava un lloc d'eixida? Per la pocavergonya d'algú s'han vist enganyats fins i tot abans de constituïr-se el nou consistori. No, no és de rebut, ni proposar o forçar la renuncia ni tampoc, amic Vicent, entrar a l'ajuntament per la “porta falsa”.

No hi ha dubte que el moment és important i que Moliner és llest; Sales és un bon element pel partit a la Diputació, i seria un greu error prescindir d'ell, però senyors, haver-ho pensat abans, ara això que acaben de fer frega el ridícul i demostra la poca confiança que el Partit Poipular tenia en algunes de les persones que ocupaven els primers llocs de la llista, eren una simple comparsa del procés per aconseguir vots. Això, diguem-ho clar, al meu poble es diu aprofitar-se'n, del candidat i dels votants, són per tant vostés, i des del meu més gran respecte, uns pocavergonya !!!

Si, sempre podran dir que ha estat una renúncia, i que aquesta ha estat voluntària, però si la renuncia es produïx abans fins i tot de la presa de possessió, aleshores sorgix el dubte: per què va presentar-se com a candidata si li ha costat tant poc reunciar? No crec la senyora Arquimbau volguera fins i tot enganyar els seus més propers...

Més encara, serà casualitat, però on treballa la senyora Arquimbau? D'educadora al complex de Penyeta Roja, i qui és el cap d'aquesta institució? El senyor Moliner, doncs amb això ja està tot dit. Caps del PP de Castelló, una suggerència, encara estan a temps de redreçar la seua conducta...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada