La ciutat

La ciutat

dilluns, 24 d’abril del 2017

Aiguagest fa aigua... i la Diputació que farà?



L'ajuntament de Castelló allà per l'any 1988 cedeix a la Diputació i per un termini de 75 anys una parcel·la a la partida de Gumbau qualificada de sòl esportiu, a canvi,aquella institució hauria de construir una zona esportiva. Passen uns anys i al juliol del 2001 se signa un conveni de col·laboració entre la Diputació i la Conselleria de Cultura i Educació per construir en aquell indret una piscina coberta.

L'empresa local LUBASA resulta adjudicatària de la construcció per quasi 6 milions d'euros, inaugurant-se  l'any 2003 i adjudicant-se la cessió de l'explotació i manteniment a la U.T.E. Servei d'ensenyament i assessorament esportiu, SEAE S.L., "Federación de deportes adaptados a la Comunidad Valenciana", FESA i Aiguagest, S.L, fins a l'any 2023, amb una vigència de 20 anys.

5 anys després de la seua inauguració, a l'octubre del 2008, l'espai Esportiu és remodelat i ampliat amb un pressupost superior al milió d'euros, ja que el tancament econòmic dels primers anys era positiu o reflectia un cert equilibri financer entre ingressos i despeses i ningú augurava un futur incert.

Però l'arribada de la crisi, la pujada de les despeses i l'IVA i el descens en els abonaments, passant-se de més de 3600 al 2010 als pocs més de 1800 en l'actualitat, fan que els preus d'accés a les instal·lacions "no pararen" de pujar, de manera que a l'inici del 2012 ja suposaven un 25% més que en el moment de la seua inauguració equiparant-se i, en alguns casos superant, als preus de les instal·lacions similars privades i, per descomptat, per damunt de les tarifes que l'ajuntament cobrava a les piscines municipals.

Sembla estrany que l'empresa AIGUAGEST S.L. assumira en solitari la cessió del contracte en desfer-se la UTE a inicis del 2014 en fer-se públic que acumulava quatre anys de pèrdues, que aquestes havien anat augmentant progressivament des del 2011 i que només el 2014 superaven els 100.000 euros. L'any 2015 "en caiguda lliure" Aiguagest demana a la Diputació una compensació per les pèrdues, sent aquesta denegada per considerar-se que la gestora és la única responsable i ha d'assumir-les.

La FUE de l'UJI elabora un informe fet públic l'any 2016 en el que es detallen 11 deficiències greus, a la zona del jacuzzi, dels desaigües de les dutxes o problemes amb la xarxa elèctrica, principalment per manca de manteniment de l'adjudicatària privada.

I arribem al 2017, ho aireja la premsa de hui, Aiguagest no ha estat capaç de trobar la fórmula per frenar les pèrdues i anuncia ara la liquidació, declarant-se en concurs de creditors i el què és més trist i açò comporta, convidant a "buscar-se la vida" als seus més de 30 treballadors, doncs el tancament de la piscina de no haver-hi un miracle, presumiblement es farà abans de l'estiu i l'empresa no podrà fer front a les liquidacions  dels seus treballadors.

Crida l'atenció i molt la notícia que Aiguagest S.L. evitarà la penalització per incompliment de contracte amb multa econòmica en desembocar la liquidació de la mercantil, havent-se de fer-se càrrec de la situació dels treballadors, el tristament massa conegut FOGASA, fons de garantia social.

No sé quants diners hauran guanyat en aquests anys els senyors Carvajal i Català administradors i gerents de l'empresa, però el que si sembla estar clar és que aquests no són "grans professionals" del sector privat de l'esport, doncs el de la piscina provincial serà el seu tercer fracàs, després dels de la piscina de la Coma i la mercantil Aigua Escola SL també extingida, que gestionava una instal·lació esportiva de l'avinguda de Benicàssim.

És trist arribar a aquesta situació, però també és cert i la crua realitat que els usuaris hauran d'anar buscant-se una nova instal·lació a la ciutat per practicar el seu esport preferit, contant que no s'oferirà cap tipus de servei en dates molt properes. Si amics, Aiguagest SL i els seus administradors "fan aigua" i tornen a enfonsar-se arrossegant les il·lusions de molts castellonencs.

Senyors Moliner, Sales i Martínez, President, Vicepresident i Diputat d'Esports que farem ara? Què faran vostés per remeiar aquesta situació I posar en valor aquell centre esportiu? Esperarem...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada