La ciutat

La ciutat

dissabte, 8 d’abril del 2017

S'han lluït!!!



 "Castellonenfiestas.com" és un web de notícies sobre les festes en Castelló en general i, sobre les festes de la Magdalena en particular. Creada per Recursos Digitales Festivos S.L., una empresa amb seu a la mateixa ciutat, va presentar-se a la societat castellonenca mitjançant un acte públic celebrat a les darreries d'Octubre del 2013 a la terrassa del Casino Antic, amb la finalitat darrera, segons els seus propis creadors, d'assolir una forma de veure i viure les festes diferent de tot allò que s'havia vist a la ciutat fins aquell moment.

Al llarg d'aquests més de tres anys d'existència, s'ha consolidat dins el difícil món dels webs de festes, tal vegada perquè com diuen els seus creadors a la presentació són professionals amb experiència anterior en diferents mitjans de comunicació oral o escrita i en diferents publicacions especialitzades en festes.

Siga com siga, han aconseguit allò que sembla prou difícil en temps de crisi, que diferents empreses de la ciutat i comarca inserisquen les seues "propostes" fent viable i amb continuïtat el projecte. Empreses d'iniciativa privada de sectors tan variats com carnisseries, perruqueries, boutiques, interioristes, agències de viatge o restaurants i així fins a més d'una trentena, al costat d'institucions publiques i festeres, amb el seu suport econòmic fan viable, dia a dia, aquesta aventura empresarial en l'àmbit de les noves tecnologies.

Un web que tot i que afirma buscar la defensa de les festes, la cultura, les tradicions, la gastronomia i el turisme, opta per emprar només una de les dues llengües oficials del nostre poble i, tot, absolutament tot el que publiquen, des de la primera notícia publicada el 24 d'octubre del 2013 fins a la darrera de hui mateix, ho fan en castellà, una llàstima.

A aquells que estimem la llengua minoritària del poble, ens agradaria que el web fóra bilingüe, o millor encara trilingüe, que incloguera la possibilitat de llegir en castellà, valencià i anglés, ens faria més igualitaris i internacionals, però com diuen al meu raval, "qui paga mana" i vull pensar que el fet d'ignorar el valencià i l'anglés serà només per motius econòmics, de cost i de beneficis.

Tot i això, si hui faig un comentari sobre aquest web, és perquè m'he quedat una mica sorprés pel tractament que donen a una notícia recent, aquella que fa referencia a la venda "especial" que les floristeries de Castelló fan de les palmes per la tradició de demà Diumenge de Rams.

Encara que cada vegada més proliferen els rams d'olivera, les palmes, versió adult i infantil, aconsegueixen mantenir la tradició encara que van lleugerament a la baixa. És una de les tradicions judeocristianes que més han arrelat i, amb el temps, s'ha mantingut com a popular i familiar. És per això que aquest diumenge continuarà sent habitual veure nenes i nens amb palmes i palmons pel carrer.

Són moltes les famílies que celebrarem el Diumenge de Rams. Segons la tradició, les padrines han de regalar una palma a les filloles i un palmó als fillols. Un cop beneïts aquests rams, s'han de penjar al balcó i deixar que s'assequen. I després no s'han de trencar, sinó que cal cremar-los.

Però tornem a la notícia, diu el web que consultada una floristeria de la capital es constata que aquest 2017 torna la moda dels llaços a les palmes, rosa per elles i blau pels xiquets, i ara el que és millor de tot: "són les palmes treballades i les naturals les més venudes a la ciutat".

Xe, s'ha lluït la florista o millor encara l'autor de la notícia al web, és que hi ha algun altre tipus de palma? O són treballades o són naturals, o la palma és rissada o llisa. Si voleu, fins i tot puc entendre que, per allò de la moda, i que les cases cada dia són més menudes, hi ha "de solapa", però tot i això també són aquestes treballades o naturals.

Amics de "Castellonenfiestas", us heu lluït, cal filar més prim i de passada actualitzar la pàgina en aspectes tan bàsics com les representants de les festes que, dit siga de passada, encara apareixen les del 2015...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada