La ciutat

La ciutat

diumenge, 16 d’abril del 2017

Contradiccions...



Diumenge de Pasqua, esperem que el Crist ressuscitat faça reflexionar a qui corresponga perquè les contradiccions que en aquests darrers dies hem sofert directament o indirectament, no tornen mai a repetir-se. Setmana Santa o Santa Setmana, no sé com qualificar els desgavells d'aquests darrers dies.

Dilluns passat, ens endinsàvem a la Setmana de Passió, amb una sorprenent ordre del Cap de l'Estat Major de la Defensa que complint ordres del Gabinet de la Ministra, la senyora Cospedal, deia textualment: "desde las 14:00 horas del Jueves Santo hasta las 00:01 horas del Domingo de Resurrección, la enseña nacional ondeará a media asta en todas las unidades, bases, centros y acuartelamientos", amb motiu de la mort de Crist.

La mesura no massa pròpia d'un estat aconfessional, ha creat situacions contradictòries visibles a la nostra ciutat.
D'una banda la Delegació de Defensa, de l'avinguda de la Mar, com a base militar a la ciutat, ha hagut de "complir ordres" i la bandera s'ha pogut veure a mig pal, a la vegada que en un altre edifici, la Subdelegació del Govern Central de la plaça Maria Agustina, depenent d'una altra institució de l'Estat, Ples banderes han onejat amb tota normalitat. 
 
Pero encara hi ha més. Què penseu ha fet l'església? Doncs, s'ha desmarcat dels militars i, a l'edifici principal de la ciutat, al Palau Bisbal del carrer Governador, les tres banderes, la nacional, local i la del propi bisbat,  han estat enlairades fins al més amunt, no considerant-se "un dol oficial", cosa també en aquest cas, molt curiosa, els seus motius tindran que desconec.. 
.
Avancem la setmana, Divendres Sant, processó del "Sant Soterrar" a Castelló, coneguda popularment com a "processó del silenci", una processó on any rere any el soroll va a més i,  on aquest 2017 , va haver-hi de tot menys això, silenci. Passaré per alt la seua duració,i els  seus continus "aparons" motivats en moltes ocasions per situacions esperpèntiques, amb "afegits" de legionaris i paracaigudistes, i crits feixistes polititzant la religió i vorejant quasi l'integrisme, emparats amb una confraria,en aquest cas la de Santa Maria Magdalena.

Què han dit els responsables de la Confraria en qüestió?, què ha dit el Bisbe de la diòcesi president nat de la processó davant les crítiques i comentaris que des del primer moment van envair els mitjans de comunicació i les xarxes socials?  Jo no he sentit cap disculpa, ni tampoc cap rebuig. 

Ara si, ara que "no toca", silenci, abans crits i més crits...., nova contradicció. Podeu pensar que exagere amb aquest comentari. No us diré ni que si ni que no, jutgeu vosaltres mateixa, les imatges ho diuen tot: INTEGRISME

I ara, si voleu, un element molt més lúdic, no lligat a la religiositat. Ho anunciava la renovada Agenda Cultural de Castelló, ACCS, en el número d'abril i a la pàgina 9. Per ahir Dissabte i a la llibreria Babel hi havia una conferència sobre les Comissions de Gaiata. Sabeu que va passar? Doncs que no va ser ahir, que la conferència serà el dimecres 19. Hi havia una errada i... una contradicció.

Amics res pot ser i no ser al mateix temps, no podem tenir a Defensa banderes a mig pal i a un centenar de metres, aquells que realment estan de dol, l'església, no tenir-les; no podem mantenir una processó de dol, de silenci, interrompuda amb crits gens democràtics, importats de fora, que arriben a ferir sensibilitats de molts pel lluïment d'uns pocs; no podem anunciar un acte cultural amb molta anticipació i, vista l'errada, no fer res per rectificar-ho a temps. Contradiccions, massa contradiccions, així no anem bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada