La ciutat

La ciutat

dijous, 20 d’abril del 2017

Curiositats de l'Hospital Provincial i allò que diu el DOGV



La casualitat ha volgut que hui llegint el Diari Oficial de la Generalitat, em trobara amb una notícia curiosa, i és que en butlletí de hui, en el número 8.023 i a partir de la pàgina 13.059 de conformitat i a conseqüència de l'Acord del Consell de Govern del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, del passat més d'octubre en què s'amortitzaven unes places de la plantilla de funcionaris i laborals a la vegada que se'n creaven de noves, amb la corresponent polèmica, el director gerent, el senyor Sanchis Garcia, fa pública la plantilla i relació de llocs de treball de l'hospital provincial vigent en l'actualitat.

És sabut que la història del nostre hospital provincial es remunta a poc després de la fundació de la ciutat, quan Guillem de Trullols deixa la seua herència per a sostenir l'hospital municipal de la capital.

Tot i això, no serà fins al segle XIX quan el centre adquireix el seu nom actual, quan la Diputació Provincial aprovant el projecte de l'arquitecte Manuel Montesinos, preveu la construcció d'un nou hospital, necessari per a atendre les carències assistencials de la ciutat, i que, finalment després de més de 15 anys d'obres, s'aconsegueix inaugurar l'actual centre l'any 1907.

Des d'aquell moment i fins a l'actualitat, per més de cent anys, l'hospital ha anat creixent en grandària, en pacients i en serves i s'ha modernitzat fins a convertir-se en una referència nacional, especialment durant els últims anys, amb dues fites importants, 1997 en què la Diputació presenta una renovació íntegra del centre, tecnològica, arquitectònica i assistencial amb una inversió milionària i la construcció d'un nou i modern edifici annexe i, el 2004 any en què se constituïx el Consorci Hospitalari Provincial integrat per representants de la Generalitat, mitjançant la Conselleria de Sanitat i Salut Pública i de la Diputació, amb la finalitat de continuar oferint una assistència sanitària de qualitat a a la vegada que ser un hospital de primera línia investigadora.

No fa massa temps, setembre del 2016, van fer-se públics els greus problemes de finançament que l'Hospital arrossegava, amb més de 30 milions d'euros de deute, així com la conflictivitat laboral entre el personal, amb més d'un centenar de treballadors contractats sense convocatòria pública i sense autorització de la Conselleria, i seriosos dubtes sobre la seua gestió, arribant-se, a l'octubre passat, a l'acord del Consell de Govern de modificar la plantilla i la relació de llocs de treball i reordenació dels recursos humans del centre.

Publicat l'acord de modificació el passat 30 de desembre, allò que trobem al DOG de hui és la relació actual, tant de plantilla com de llocs de treball, resultant del seu anàlisis algunes curiositats que, de segur, com a mi, a vosaltres també us sorprendran.

El grup més nombrós, d'altra banda prou fàcil d'imaginar, de treballadors del centre el conformen els infermers i infermeres, amb una plantilla de 254 persones de les que 110 són funcionaris i 144 laborals, seguits dels auxiliars sanitaris, amb un total de 177, 118 personal funcionari i 59 laboral.

En relació als metges, crida l'atenció que el grup més nombrós siguen els psiquiatres, amb un total de 19, 13 funcionaris i 6 laborals, seguits dels cirurgians amb 8 llocs de treball.

També el grup de celadors i fisioterapeutes són uns col·lectius nombrosos, 48 (30+18) i 20 (12+8) respectivament entre funcionaris i laborals. 5 llicenciats en ciències físiques i 9 tècnics en radiodiagnòstic també resulten referents dins el camp de l'oncologia.

897 persones fan possible el funcionament de l'Hospital provincial, 493 funcionaris i 404 laborals, des del director gerent al darrer dels ordenances. Quant s'aprén també al DOGV !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada