La ciutat

La ciutat

dissabte, 15 de juny del 2019

Comença l'espectacle!


La tribu hui es vesteix de gala. Quinze en una banda, dotze a l'altra. Sis formacions, sis grups, sis idees diferents d'entendre un poble, agrupades en dos bàndols, compartint valors i interessos, tres a tres, com a conseqüència què la ciutadania no ha parlat amb una sola veu sinó amb moltes a la vegada.

L'escenari, el saló de plens, ja ha començat a saturar-se d'eslògans, frases buides, esperançadores, idees irrealitzables, paraules...; hui s'ha tornat a obrir la veda, hem tornat a veure cares il·lusionades al costat de somriures falsos i abraçades suades. Hui tornem a tenir novament govern municipal.

I en aquest primer dia del nou govern municipal, no vull deixar passar l'ocasió de compartir amb vosaltres el que m'ha semblat aquesta primera sessió municipal de la nova temporada, amb una bancada encapçalada i marcada per la continuïtat anunciada a les urnes de l'alcaldessa del PSOE, per ser la més votada, reforçada en aquesta ocasió gràcies al pacte "in extremis", amb Compromís i Unides Podem, permetent-li governar amb més força que mai, i una altra en què Partit Popular i Ciutadans s'han volgut diferenciar aixecant-se com a "oposició constructiva " i Vox que no vol ser el convidat de pedra.

Tenia ganes d'escoltar a uns i altres, partia de l'esperança que els caps polítics buscarien reconciliar les diferències i, per tant, tenir una cura especial en facilitar el procés de debat.

Luciano Ferrer regidor per VOX ha dit: "Estaremos en contra de todo aquello que esté en contra de la unidad de España", Fernando Moreno de la Coalició Unides Podem, Castelló en Moviment i Esquerra Unida "Aspirem al fet que d'ací a 4 anys siga reconegut aquest ajuntament com el més democràtic i social de tota la història. L'ajuntament ha de ser el principal lobby de defensa de la societat castellonenca".

D'altra banda Ignaci Garcia de Compromís ha recalcat "Buscarem el consens com a millor forma de fer democràcia, oferint diàleg i demanant responsabilitat. Treballarem perquè a Castelló hi haja un govern estable i progresista, amb serveis de qualitat"; Marin-Buch de Ciudadanos "Apoyaremos todas las propuestas que consideremos beneficiosas independientemente de donde provengan, con una oposición constructiva".

Begoña Carrasco del PP ha fet incidència en "trabajaremos desde la responsabilidad y la sensatez, en una oposición constructiva, con tenacidad y sabia nueva, para alcanzar la estabilidad", finalment Rafa Simó pel PSOE ha centrat la seua intervenció destacant que "s'inicia un temps de pactes i acords de consens".

Són paraules recents, políticament correctes, convenients per a la salut democràtica del poble, ara falta ser coherents...

Senyors i senyores del govern a vostés els hi demanaria que exerciren el poder prop dels ciutadans i s'asseguraren que tots els recursos disponibles ara i en els anys vinents, es destinen al benestar de la població, analitzant rigorosament com s'han de satisfer les necessitats i les demandes de la població i, si cal, canviar per a aconseguir-ho.

La feina que se'ls obri a l'equip de govern en general i a l'alcaldessa en particular s'ha de centrar, segons el meu parer i tot el que hui hem escoltat, en aconseguir i mantenir el lideratge, buscant la conciliació i la reconciliació d'interessos, equilibrant les preferències dels diversos sectors de la comunitat local i, en darrera instància, ser la jutge de la complexitat que, els veïns, hem volgut pel nostre ajuntament.

Una tasca gens fàcil i senzilla, on per descomptat, tot el que proposarà l'equip de govern no sempre serà el millor, com tampoc tot el que eixirà de l'oposició ha de ser sempre negatiu, per tant uns i altres cal que tinguen present sempre el que és convenient per a la salut democràtica del poble i no l'aprofitament personal, cal que les actuacions siguen no tan sols políticament correctes, cal no oblidar mai que la governabilitat comunitària en darrer terme és sinònim d'elecció, tria i prioritat, contrapesant interessos i decidint el millor.

A partir del dilluns, ens hem de posar a treballar tots, ajuntament i veïns, govern i oposició per tal de fer realitat la ciutat que tots desitgem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada