La ciutat

La ciutat

divendres, 21 de juny del 2019

Turisme i Festes


 D'acord amb el que estableix la llei la corporació municipal de Castelló està conformada per 27 membres. Els veïns el passat més de maig vam decidir que aquests foren 10 pertanyents al PSOE, 7 del PP, 4 de Ciutadans, 3 de Compromís, 2 de Confluència (Podem, CseM i EU), i 1 de VOX, conformant una pluralitat mai vista i sense ningú amb la majoria absoluta per governar; conseqüència directa d'aquella realitat va ser les negociacions entre els diferents partits per assolir un pacte de govern el qual va aconseguir-se entre el PSOE, Compromís i la Confluència, "l'Acord de Fadrell" que serà signat el proper dimarts dia 25 i que amb 15 regidors ha de donar l'estabilitat necessària per a tirar endavant les polítiques progressistes que facen avançar la ciutat des d'ara i fins al 2023.

Com a primera acció visible el Pacte va fer possible que Amparo Marco revalidara l'alcaldia amb majoria absoluta i que al llarg de tota aquesta setmana s'hagen anat distribuint i coneixent les diferents àrees de govern, regidories, que assumeixen cadascun dels 15 membres de l'equip de govern.

Tot i ser 8 sobre 15, més de la meitat, els regidors que s'estrenen en l'equip de govern, (5 del PSOE, 1 de Compromís i 2 de la Confluència), tot i que de segur hi haurà xicotetes o grans friccions a l'hora de governar, crec pot ser aquesta una legislatura més còmoda que l'anterior, ja que d'entrada són més "les mans per treballar", a la vegada que crec s'ha encertat a l'hora d'assignar regidories d'acord amb el perfil de les diferents persones.

Tot i que cadascuna de les àrees de treball comporta una gran responsabilitat de cara a la ciutadania,  és veritat que hi ha regidories de "més pes", Gestió Municipal, Contractació, Infraestructures..., que seran gestionades per regidors del PSOE, al costat d'altres "boniques" com Cultura, Esports, Educació, Habitatge... que quedaran pels socis de Compromís i de la Confluència, distribuïdes en funció dels resultats electorals, de manera diferent a com s'havien assignat en la darrera corporació.

Una de les novetats que s'anuncia és la unió de Festes i Turisme que s'ha assignat a Pilar Escuder, una independent a les llistes del PSOE, coordinadora del Programa Universitari Sènior de l'UJI i molt vinculada al món de la festa, entre d'altres ocupacions presidenta de l'Associació de Festes de Carrer i Barris de Castelló i membre del Consell Rector del darrer Patronat de Festes.

Unir turisme i festes en una mateixa regidoria i dirigir-la una persona del caire de Pili,ha de donar peu a aconseguir, al costat d'una promoció i difusió de la nostra ciutat com a destinació turística en els mercats nacionals i internacionals, el que ha de continuar sent un objectiu prioritari de les nostres festes, la internacionalització.

De vegades ficar en comú accions complementàries des de diferents regidories per tot allò de la burocràcia municipal resulta enrevessat i costós en el temps. Ara, reunides aquestes dues competències en una sola persona, amb ganes i temps per treballar, pot ser beneficiós tant per l'empresariat turístic com pel món fester, en definitiva, pot resultar molt beneficiós pels interessos del nostre poble. Si, a més a més, li afegim "Ermites", ninetes dels ulls, d'una societat agrícola en una terra fèrtil i rica com és la nostra, també pot potenciar el turisme religiós.


Pili, ho saps molt bé, la nostra és una ciutat que té moltes, moltíssimes coses bones i també reptes que s'hauran de treballar de cara al futur; tenim un model de ciutat, un full consensuat de ruta a seguir, per fer de Castelló la millor ciutat on viure, treballar i desenvolupar un projecte de vida i que hem d'exportar a l'exterior, i tu, des de turisme i festes, la més bonica de totes les regidories possibles, tens molt a dir.

Sé que el treball no t'espanta i que arribes a l'ajuntament a fer feina; jo com a enamorat del meu poble, cultura, tradició i llengua, confie en tu per compartir anhels, feina, riures i potser alguna llàgrima, i en aquesta nova etapa t'encoratge i t'agraïsc de tot cor el teu compromís amb Castelló.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada