La ciutat

La ciutat

dimarts, 13 de març del 2018

Presidència i Junta de Festes.



 D'acord amb els estatuts vigents, la Junta de Festes de Castelló ha d'estar integrada per dos equips de treball, el de Gestió i el de Col·laboració, al capdavant dels quals s'ha de trobar un Coordinador General, el President de la Junta, designat per la Presidència del Patronat a proposta de l'Assemblea General.

Els dos equips han d'estar formats per un màxim de 12 membres cadascun. El de Gestió designat pel President/a de Patronat, a proposta del President/a de la Junta de Festes, d'entre els quals ha d'haver-hi un Coordinador de Grup, amb el càrrec de Vicepresident/a primer de la Junta. Els membres de l'equip de Col·laboració han de ser designats per la Presidència per un període de dos anys, i a proposta dels col·lectius festers (5 de Gaiates, 4 de Colles, 1 dels Ens Vinculats, 1 de Festes de Carrer i 1 dels grups de Teatre i dansa), i han de treballar sota un Coordinador de Grup, el Vicepresident/a segon, designat entre els membres de l'Equip de Gestió. I tots dos equips actuant sota la direcció del President de la Junta de Festes d'acord amb les directrius fixades per la Presidència del Patronat, aixó és el que marca “la llei”.

Les seues funcions principals són presentar propostes al Patronat per a la seua aprovació en relació a l'organització dels actes festius a celebrar al llarg de tot l’any en especial els de Nadal i  Magdalena.

Al mes d'octubre del 2015 i després d'una ajustada votació entre els membres de l'Assemblea General, màxim òrgan de participació, amb 10 vots de marge (63 sobre 53), el senyor Juan Vicente Bellido va assolir la presidència de la Junta de Festes front als altres candidats.

Crida l'atenció que en els més de dos anys transcorreguts, i les tres edicions festeres celebrades fins ara, cap dels dos equips haja estat mai complet, a la vegada que han estat continus els canvis que la Junta de Festes ha tingut en el seu si, amb dimissions continuades, més de 20, i reestructuració de l'organigrama fester, la qual cosa s'ha traduït en un treball excessiu per alguns membres, sense, -vist des de fora-, acabar d'entendre el que passa en el si d'aquella institució.

No sé si fruit del cansament o, tal vegada, per l'excessiva càrrega de treball a suportar durant tot l'any, en la darrera publicació oficial del Patronat i Junta, en el "llibre de la festa 2018", a la pàgina 60, on apareix la relació de membres d’aquella, no hi ha distinció entre equip Gestor i Col·laborador, com tampoc cap càrrec, essent 18 tan sols les persones que, se suposa, suporten tot el pes de propostes i organitzatiu, i als que mai serà prou l'agraïment que els hi hem de donar pel seu desinteressat esforç.

I tal vegada, o no, fruit d'aquest haver de desviure's per tots i per tot, d'haver de multiplicar-se tot l'any i encara més els dies de la festa, del cansament, malaltia o vés a saber per què, va cridar i molt l'atenció de molts dels qui vam acostar-nos a contemplar el darrer acte fester, la desfilada final de festes del passat diumenge, abans del Magdalena Vítol, que no fos el president, el senyor Bellido, qui acompanyara, com era costum, a la Regina fins a la portalada de l'ajuntament, delegant la funció en un membre de la seua Junta, mentre ell, segons tinc entés gaudia de l'acte des d'una posició privilegiada al bell mig de la plaça, com si allò que allí estava passant, no anés amb ell.

Senyor Bellido, vist des de l'amor a les tradicions locals, al poble ens haguera agradat veure'l a Vosté com a màxim responsable de la Junta, acompanyar a la nostra estimada Regina, doncs deixant a banda l'anècdota de qui acompanya a qui, sembla que “lo seu”, vist des de fora i des de la ignorància o tal vegada ja d’una realitat diferent, va ser una fugida mentre els companys li salvaven els mobles.

Ara ens assabentem, en fer-se públic, que l’equip de Govern dies abans ja va demanar-li la seua dimissió per discrepàncies continuades, despreci, deixadesa de funcions i pèrdua de confiança. Serà així o no serà, però per dignitat i el bé de la festa i considerant que no és el primer confrontament que té amb l’administració municipal, que sembla la historia ve de lluny, hauria Vosté de fer un pas al costat i, per ética, presentar la seua renuncia.

El temps s’encarregarà de ficar a cadascú al lloc que li pertoca i no dubte que si Vosté té la raó, el món fester, i al capdavant el Consell Rector del Patronat de Festes, que no oblide, amb membres també ratificats per l’Assemblea, treballen per fer festa i no política, li ho reconeixerà…

1 comentari:

  1. Mientras esté individuo siga al frente de la Junta de fiestas será imposible trabajar adecuadamente por nuestra ciudad. Este individuo está incapacitado a todos los efectos para gestionar nada

    ResponElimina