La ciutat

La ciutat

dilluns, 30 de desembre del 2019

S'acaba l'any (I)...


S'acaba l'any i és hora de fer balanç de la feina feta. Enguany al blog he publicat amb aquest i el que complementari de demà 130 posts, i fins ara en són més de 176.000 els visitants que s'han interessat pel ventall de temes que he publicat. Encare el 2020 amb el repte de seguir compartint, aprenent, coneixent, reflexionant i volent tenir la capacitat de sorprendre'm en descobrir activitats, projectes, idees o realitats.

Per això en aquest doble balanç em fixaré en dotze notícies locals aparegudes en els dotze mesos d'aquest any i reflexionaré sobre la seua evolució, deixant oberta també la possibilitat que vosaltres digueu la vostra. Avui ho farem de la primera part de l'any, demà de la segona.

Gener. Va anunciar-se un procés de participació veïnal de persones grans per exposar, segons les seues necessitats, com havia de ser la rehabilitació integral que s'anunciava per la Casa de la Cultura del carrer d'Antoni Maura, que havia d'iniciar les obres el segon semestre de l'any. Presentades més de 100 propostes, algú sap que ha passat? Tot sembla seguir igual, de la mateixa manera que el gran rebombori que des del partit Ciutadans va fer-se en afirmar que abans d'adjudicar la plaça de director de la banda municipal ja es coneixia el nom del guanyador i que Ciutadans ho havia ficat en un sobre custodiat per un notari, una vegada conegut que Marcel Ortega era el nou director, mai va saber-se'n res d'aquell sobre, fent seu i per al seu profit allò de "l'embolica que fa fort".

Febrer. Va publicar-se amb grans titulars, l'ajuntament tenia previst licitar abans del mes de maig la reforma de l'edifici de Borrull, el dels antics jutjats per convertir-lo en seu dels serveis socials i atenció ciutadana. Hui encara estem esperant el projecte definitiu i el pressupost de l'obra, i seguim preguntant-nos: l'inici per a quan? També en aquest mes va anunciar-se la ruta aèria Castelló-Madrid que havia de ser considerada com una OSP, Obligació de Servei Públic, que no s'havia ficat en funcionament per deficiències en la documentació; deuen ser grans les deficiències perquè a hores d'ara encara estem esperant...

Març. A voltes amb la creu del Ribalta. En sessió plenària municipal és aprovada una partida de 80.000 euros destinada a la seua retirada. Amb aquesta dotació econòmica semblava que el projecte de trasllat arribava al seu final. Ara, 9 mesos després, podem comprovar que, per alegria d'uns i tristor d'uns altres, la Creu segueix al mateix lloc. Per quant de temps més? El futur és incert i totalment imprevisible...

Abril. Calia eixir a buscar relacions i inversions a l'estranger i el Japó va ser el país elegit. L'Ajuntament, la Cambra de Comerç, la Universitat, el teixit empresarial, tots van desplaçar-se al Japó, encapçalats per l'alcaldessa, per defensar el nostre potencial econòmic. Heu notat algun canvi? És possible que hi haja hagut un impuls en els darrers mesos a l'economia local, fruit d'aquest viatge, fins i tot és possible que s'hagen generat alguns llocs de treball a la ciutat, però, voleu dir que com a veïns hem notat algun canvi en els darrers mesos fruits d'aquella excursió?

Maig. Després d'haver-se aprovat sense debat, en solitari i per unanimitat, la proposta del Pla General Estructural de la nostra ciutat els primers dies d'aquell mes, amb la protesta i abandonament dels escons dels 12 regidors del PP i Ciutadans, semblava que el Pla General hauria de ser, d'una banda el tret de sortida per millorar la ciutat i, d'altra el gran fracàs per la quantitat de pleits que els veïns obriríem contra el mateix. Han passat uns mesos i que podem dir? Ni una cosa, ni l'altra, tal vegada estarà dormint el somni dels justos?

Juny. Acabem aquesta primera part amb una reflexió sobre una notícia curiosa. L'ajuntament va publicar en aquell mes i al BOP les bases per accedir a unes ajudes municipals per la compra de bicicletes elèctriques. Unes ajudes que podien sol·licitar-se entre l'1 de gener i el 31 d'agost d'aquest 2019. Coneixeu algú que s'haja beneficiat d'aquestes?. Jo he preguntat entre amics i coneguts i ningú coneix ningú, rar, em sembla molt rar...

Demà, si voleu, hi haurà més, la segona part...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada