La ciutat

La ciutat

dimarts, 31 de desembre del 2019

S'acaba l'any (II)


 Si ahir repassàvem algunes notícies municipals del primer semestre hui farem el mateix amb la segona part d'aquest 2019 que en poques hores ens dirà adéu.

Juliol. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, va demanar públicament al Govern Central l'ampliació de la desembocadura del Riu Sec, i que aquesta acció es portara a termini com més aviat millor, per ser, a més d'una solució que permetria augmentar la capacitat de desaigüe del cabdal del riu en moments de gota freda, una empenta pel turisme, permetent les activitats aquàtiques. Algú sap alguna cosa de com estan aquestes negociacions? Jo, no.

Agost. Des de la regidoria d'Esports va fer-se públic la intenció de construir el primer Parc Ciclista-Ciutat de la Bicicleta a Castelló. Més encara, aquesta infraestructura que s'ha d'ubicar entre els carrers Grècia i la carretera de Ribesalbes, a tocar del CEU, a la ciutat del Transport, que ha de ser una instal·lació oberta i estar connectada amb la ciutat mitjançant un carril bici, semblava que en aquell mes entrava en fase de licitació. Han passat 4 mesos i crec, que mai s'ha tornat a saber-se'n res. O no?

Setembre. El tripartit que governa l'ajuntament va fer públic el compromís d'impulsar quatre projectes per revitalitzar el Grau: un nou poliesportiu a tocar de l'IES M. Peris, una Guarderia infantil, un ecoparc i la implantació de la FP Marítim-pesquera. D'altra banda, la regidoria de Mobilitat sostenible, el senyor Jorge Ribes, va llançar la possibilitat d'instal·lar un servei de lloguer de patinets elèctrics per la ciutat, com es fa en altres molts llocs. Saben vostés alguna cosa dels projectes del Grau o del lloguer de patinets?

Octubre. Va fer-se públic en aquell mes, per a recuperar els horts abandonats al voltant de la ciutat i fer-los rendibles mitjançant el conreu de productes ecològics, des de la regidoria de transició ecològica va iniciar-se els treballs per constituir el primer parc agrari de Castelló. A hores d'ara no he tornat a sentir parlar, supose que el regidor, el senyor Navarro, estarà a sobre el tema, però el veïnat...

Novembre. Uns nous projectes va anunciar-se: la rehabilitació energètica i d'accessibilitat de l'edifici municipal ubicat entre els carrers Huesca i Martínez de Tena i millores d'accessibilitat, zones verdes i espais públics dels voltants del CEIP Castàlia, així com una millora del pla d'eficiència energètica consistent en el canvi a tecnologia led dels llums dels carrers de la ciutat. És veritat que fa poc de temps d'aquests anuncis i que, tal vegada, la burocràcia administrativa faça que encara no hi haja avanços. Donarem en aquest cas un vot de confiança, i restarem a l'espera...

Desembre. També caldrà estar a l'espera per veure com evoluciona l'Ent creat, fa pocs dies, per recollir i tractar de donar solució a les inquietuds i problemes dels llauradors, l'anomenat Consell Agrari Municipal, que haurà de compaginar el sector agrari tradicional amb l'agroecologia moderna. S'ha anunciat que començarà a treballar a partir del gener...

Aquestes són algunes de les moltes propostes, idees, accions que des de l'ajuntament s'han publicitat per fer la ciutat més habitable, sostenible i humana. En algunes d'elles, estic convençut, s'està treballant, tal vegada en totes, però en aquest senzill balanç crec no està de més recordar-ho.... Fins a l'any que ve!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada