La ciutat

La ciutat

diumenge, 12 de juliol del 2020

Alguna cosa no em quadra...


És ben sabut que en una ciutat perquè "tot funcione" de manera correcta i coherent, és necessari i imprescindible un bon equip de govern municipal, unit, cohesionat amb idees clares i full de ruta marcat, on des de cada regidoria es treballe per fer realitat allò que els ha portat a ocupar aquells càrrecs, per aconseguir en última instància el màxim benestar dels veïns.

Partint que el primer sempre han de ser les persones, els veïns, i tot i que totes les àrees municipals són importants, també és veritat que hi ha "parcel·les municipals" amb major implicació i pes que altres dins els pressupostos generals, i sempre en funció de les necessitats veïnals, de manera que la tasca dels seus regidors es fa més visible que la d'altres companys, així alguns/es, pel càrrec que ocupen al servei del poble, "són més populars, coneguts, estimats o criticats".

En un govern municipal com el nostre, fruit d'un acord entre tres partits, la distribució de regidories fa que siga necessària molta més coordinació que si el govern fóra monocolor, a la vegada que limitar molt bé la parcel·la que correspon a cada àrea i, per això, de vegades ocorren coses que semblen incomprensibles pels "veïns de carrer", que semblen intromissions, i més encara si afecten àrees encapçalades per regidors de representacions polítiques diferents.

És el cas que voldria comentar avui i que m'hi ha produït certa preocupació i desassosseg. D'una banda i des de l'inici de la pandèmia la regidoria de cultura hi ha hagut de" reinventar-se", i malgrat la "no edició en paper" de l'agenda cultural mensual, la programació, amb les limitacions legals i sanitàries, s'hi ha mantingut en aquests mesos, sent primer la cultura del confinament i en quan ha pogut, eixint de casa, altra  vegada, la cultura del carrer.

A la vegada que s'ha treballat en la reubicació i calendarització d'una gran quantitat d'actes culturals ajornats a la ciutat, s'han desenvolupat actes a diferents espais, cas del planetari, el teatre amb un clic, el cinema al Raval, el dilluns al ras, les visites teatralitzades, o la Random City i Musi'CS, per citar-ne només alguns. Amb esforç,dedicació i imaginació, la cultura a Castelló no ha parat.

Però, d'altra banda, acabe de llegir que aquesta mateixa setmana s'ha presentat una nova proposta doble d'oci al Grau, "Mar de Sons" i "Mar d'Humor", proposta cultural "privada" que se desenvoluparà en aquest estiu al Club Nàutic, consistent en un cicle de concerts i humor, que ha de portar a Castelló "artistes del moment", proposta "avalada" per l'equip de govern, amb l'alcaldessa al capdavant amb el "parany" que ha de ser un esdeveniment més per contribuir a dinamitzar turísticament la nostra ciutat. Bé, fins ací tot correcte, res a objectar, però jo em pregunte...

Això no és també cultura? Aleshores com és que la regidora no estava en la presentació, al costat del president del Nàutic, de l'alcaldessa o del representant de l'empresa organitzadora? No serà que "el PSOE" vol marcar-se un punt per damunt de Compromís?

I és que no deixe de pensar que, sent un cicle privat organitzat per guanyar diners, des de l'ajuntament, i en concret des de l'àrea d'alcaldia, crec s'ha actuat massa alegrement donant tot el suport i les màximes facilitats, acceptant i promocionant uns actes que, tot i les mesures de prevenció màximes que no dubte s'aplicaran, poden acabar reunint fins a 800 persones, a la vegada que  tot eel mateix equip de govern determina que amb el que estem vivint, l'àrea de cultura no  realitze cap mena d'acte amb un aforament tan massiu.

Acte públic, no? Acte privat, si? Acte turístic, si?, Acte cultural, no? Alcaldia = PSOE, si?, Cultura = Compromís, no? Que voleu que us diga? Doncs això, alguna cosa no em quadra. Tant de bo, Bisbal, Poveda, Mclan, Los Secretos, Lola Índigo, Latre o Quique Sanfrancisco, aconseguisquen omplir el recinte, fer guanyar molts diners als organitzadors i ficar Castelló en boca de tots.

Però que siga alcaldia qui unilateralment decidisca donar suport a un acte "cultural" privat com aquest, i en la presentació "se salte" o es "menyspree" a la regidoría de Cultura, en aquests moments en què és més imprescindible que mai que tot l'equip de govern actue amb unitat per "reviscolar" la ciutat, no puc afirmar que haja estat una decisió presa amb mala fe, però sí que ha estat una decisió gens encertada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada