La ciutat

La ciutat

dilluns, 29 de gener del 2024

Desgavell… o no.

És ben sabut i festejat, sobretot pels més aficionats, que el club Esportiu Castelló de futbol, l'equip albinegre, ha signat les 21 jornades que es porten jugades fins ara en aquesta lliga, en un gran nivell futbolístic que s'ha traduït en onze victòries d'onze partits jugats a casa, a Castàlia, consolidant-se com a primer del seu grup.

La direcció de Dick Schreuder ha donat al llarg d'aquests mesos una imatge de serietat; així aquest any, anar a l'estadi és anar a "veure guanyar l'equip"; l'ambient els dies de partit és dels que et connecten amb el que és el futbol de veritat. Tot és igual, però tot sembla diferent.

Ja abans del moment de l'obertura de les portes de l'estadi, els voltants d'aquell, setmana rere setmana, són una festa, a la qual vol contribuir la direcció del club repartint de manera gratuïta la "revista oficial del club", una publicació en format quartilla que, a més a més de portada i coberta posterior, presenta 22 pàgines a tot color, amb una estructura semblant en tots els seus números: relació de jugadors, anàlisi del rival, classificacions, notícies "en curt", entrevistes, efemèrides, reportatges, o notícies de la fundació albinegra.


Una revista
que fa ja un bon grapat d'anys que les diferents direccions del club han anat mantenint, i que en aquesta temporada, va veure la llum per primera vegada el dissabte 26 d'agost del 2023 amb motiu de l'inici de la competició quan l'equip va jugar el seu primer partit contra el Màlaga CF i que, per allò de la continuïtat abans assenyalada, venia marcada amb el número 115.

Des d'aquell moment i fins al dia de hui, s'han jugat 11 partits de lliga oficial a l'estadi i, conseqüentment, han estat onze? els números publicats i repartits. El darrer, ahir mateix, amb motiu del partit disputat entre el CD Castelló i l'Antequera CF.

Si el primer número d'aquesta lliga portava el guarisme 115, per lògica el darrer, hauria d'haver portat el 125, però no va ser així; el d'ahir tot just portava el 127. Com era possible aquell desgavell? Què havia passat, qui i quan va iniciar-se aquest desordre? O tal vegada no hi ha desordre?

És veritat que tal vegada som poques les persones que ens hem adonat d'aquesta alteració, però també ho és el fet que aquella alteració numèrica pot portar a una sensació de confusió o el que és més greu a poc d'interés per part de l'editor, que si no estic mal informat, és el mateix diari Mediterraneo i dels responsables directes de la publicació, el club.

Jo, com sóc de naturalesa curiosa i, a més a més, tot ho guarde, tinc els 11 números editats en aquesta lliga i, per tant, puc afirmar que els tres primers portaven una numeració correlativa, 115-116 i 117, que el quart va repetir la numeració del tercer (117), que el cinqué va recuperar el número que li corresponia (119), mantenint-se correlativament en el sisé (120), seté (121) i vuité (122), però en arribar al nové, corresponent al 17 de desembre del 2023 quan l'equip va enfrontar-se al Real Múrcia, la revista va aparèixer amb el número 124, on estava el 123? Tota una incògnita, o no...

Però encara hi ha més, la següent ocasió en què l'equip va jugar partit de lliga a l'estadi, la desena de la temporada, el dissabte 13 de gener del 2024, contra l'Algeciras CF, sabeu quin número portava la revista? El 126. I el 125?


Amb tot aquest desgavell, entendreu que ahir esperava amb deler no només el titular de portada, que com molts dels anteriors "Este Castellón ilusiona, Que no pare la fiesta, Volver a sonreír..." havia de ser novament tot "un xute" d'adrenalina, si més no també, el número que portaria la revista. I va correspondre al 127, que si bé era correlatiu amb l'anterior, com deia a l'inici, per ser l'onzé hauria d'haver estat el 125.

Jo només li trobe una explicació i no sé si serà encertada; s'han editat revistes oficials també els dos dies en què el club va jugar a casa els partits de copa contra l'Oviedo i l'Osasuna? Si és així, cosa que desconec, la numeració d'aquells haguera correspost als 123 i 125 i, per tant, seria correcta, excepte la repetició del 117, el 30 de setembre i el 7 d'octubre. Hi haurà algú que podrà aclarir-ho? I més encara, d'existir aquelles dues revistes dels dies "de copa", algú podrà facilitar-me-les o dir-me com aconseguir-les?

I dit passada una petició als responsables, és necessari que el contingut de tota la revista de tots els números estiga editada íntegrament en castellà? Tan costaria satisfer també els aficionats que emprem el valencià en el nostre dia a dia, i poder llegir alguna pàgina en la nostra estimada llengua? Crec que només és qüestió de voluntats...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada