La ciutat

La ciutat

dimarts, 30 de gener del 2024

De Joans, Joseps i ases, n'hi ha a totes les cases...

Aquesta frase, aquest refrany, aquest proverbi tan popular a casa nostra, tan categòric i rotund, i que ve a significar que no es pot confiar en tot i tots; que sempre en qualsevol lloc, circumstància difícil o problema, poden trobar disgustos, que ningú es deslliura de ser crítica dels altres, que equivaldria a la frase del castellà emprada per Cervantes -El Quixot II 13- "En todas casas cuecen habas; y en la mía, a calderadas", és el que em ronda des de fa ja uns dies al cap en escoltar les picabaralles que mantenen entre ells els nostres polítics, sobretot els dels dos grans partits PP i PSOE, ja siga en l'àmbit nacional, autonòmic o local.

Podria ficar molts exemples i de segur que vosaltres en ficaríeu uns altres; tal vegada per allò de l'actualitat només cal pensar en la llei d'amnistia o els atacs escoltats al parlament valencià en el debat sobre l'aprovació dels pressupostos, perles llançades entre ells com "egòlatra, narcisista o farta que em diguen feixista".

Però no voldria jo parlar d'aquestes picabaralles, sinó d'una més propera a casa nostra, que també té com a protagonistes els nostres dirigents locals, tenint a l'ajuntament, la casa de tots, com si fos només l'altaveu, d'uns i d'altres.


Primer va ser el PSOE local,
representat per l'exalcaldessa i el secretari d'organització, qui el passat 15 de gener, va presentar una denúncia contra el regidor popular Cristian Ramírez, després que el Cos Nacional de Policia l'identificara com l'arrendador de la furgoneta amb la qual suposadament van efectuar-se les pintades de "Corrupsoe" en diferents llocs de la capital durant la campanya electoral de les passades municipals.

Poc va tardar el PP a reaccionar i no va ser prou que el portaveu del govern, el senyor Sales, immediatament acusara de mentiders als socialistes, sinó que només quatre dies després, el divendres 19 el mateix portaveu va denunciar que l'exalcaldessa i ara senadora, la senyora Marco, va encarregar una escultura per un valor de 130.000 euros, per enaltir la figura del pregoner de la ciutat,; encàrrec que segons el PP, va "fer-se d'amagat", ja que no consta cap registre. Un encàrrec que l'escultor no ha arribat a cobrar i que sembla pretenia reflectir la imatge d'un recent pregoner, el senyor Prades, a la fi també integrant de la llista socialista per a les darreres eleccions municipals.


Poc va tardar també ara el PSOE,
a través del secretari d'organització i també regidor municipal, el senyor López, en contestar rebatent l'acusació, assegurant que "tot és fals i que es tracta d'una cortina de fum", amb manipulació dels fets i dels temps, dissenyada pel PP per tapar la denúncia del PSOE per les pintades de la campanya electoral.

Que existisca una forta tensió entre les dues grans forces polítiques actuals al nostre consistori no beneficia ningú; que s'acusen mútuament de fets "anteriors", demostrables o no, només fa créixer" els egos" d'uns i d'altres.

Aquesta no és la missió dels representants municipals, des de l'alcaldessa, a la que recorde que entre moltes de les seues funcions en té una que és "modelar un bon sistema de govern i promoure les bones relacions", fins al darrer regidor o regidora, que no han d'oblidar han estat triats pels veïns amb un vot de confiança per exercir les seues funcions amb independència i objectivitat.


Uns i altres, des del govern o des de l'oposició, tenen quatre anys per treballar pel seu poble, per presentar propostes i accions, per analitzar-les discutint-les i acceptar-les si són bones pel veïnat o per la ciutat. Heu vist en alguna ocasió que l'equip de govern accepte alguna proposta de l'oposició? Heu vist alguna vegada a l'oposició aplaudir alguna proposta del govern? Ni jo tinc sempre la veritat absoluta ni tampoc les propostes dels altres són sempre inviables.

La crítica mai ha de ser destructiva, així no anem bé. Cal fer-les, però, amb un sentit constructiu, per aportar ajuda i buscar un canvi positiu a la feina o en l'actitud, amb la bona intenció de qui la fa, per brindar suport i el bé de l'altre. No siguem ases. Que lluny estem d'aquestes idees al nostre ajuntament!!!

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada