La ciutat

La ciutat

diumenge, 18 de maig del 2014

Aigua per aigua...



Aquest cap de setmana, per motius familiars, novament m'he desplaçat a Barcelona, i més en concret al municipi de Sant Cugat, al vessant nord-occidental de la Serra de Collserola, ciutat que, per la proximitat geogràfica a Barcelona juntament amb una bona xarxa comunicativa, ha tingut un creixement molt ràpid en els darrers anys i s'ha convertit a més a més de “ciutat dormitori” en seu d'importants empreses capdavanteres en el desenvolupament industrial, comercial i tecnològic.

Aquest fet ha contribuït a la transformació del municipi de tradició agrícola a municipi comercial amb una clara aposta per la potenciació d'iniciatives per a la promoció del comerç de proximitat i el foment de les bones pràctiques i la consolidació dels hàbits de consum responsable.

Açò es manifesta en la gran quantitat de punts de recollida selectiva de brossa i deixalles de tot tipus, des dels contenidors tradicionals grocs, verds, marrons, blaus... passant per aquells que recullen selectivament CD's i DVD's, bombetes de la llum, piles o cartutxos de tinta, que no havia vist encara en cap altre lloc i que allí fa temps que s'hi troben.

Ara, en aquest cap de setmana he pogut assabentar-me d'una novetat per mi, una campanya en aquest cas de foment de les bones pràctiques, en la que col·laboren alguns dels comerços del poble i que,m'ha cridat també l'atenció i voldria comentar per si de cas, algun comerç del nostre estimat Castelló volguera col·laborar, o si, tal vegada ja ho està fent, es publicitara més i arribara a tots...

Es tracta de la campanya solidària “aigua per aigua” aguaporagua.org, “beu aigua, regala aigua”, consistent en una campanya mitjançant la qual per cada ampolla d'aigua que compres es lliuren 50 cèntims a l'ONG Aigua pel Shael, http://aiguaperalsahel.pangea.org/ contribuint a la construcció de nous pous a Burkina Faso. Una campanya que iniciada en juliol del 2012, ja ha aconseguit, com qui no vol la cosa, una gens menyspreable quantitat superior als 20 mil euros.

Un projecte de Natura Selection http://www.naturaselection.com/v1/ en el que l'empresa Font Vella i Lanjarón s'ha involucrat i que tal vegada a les tendes del carrer d'Enmig o de la Salera podem trobar o si més no demanar per què s'involucren en la campanya d'ajuda a aquella regió de l'Àfrica, de calor sufocant entre el Sahara i el Tròpic.

Solidaritat mitjançant una simple ampolleta d'aigua, que comprada i beguda als nostres pobles, ajuda a aquelles persones del Shael a evitar recórrer llargues distàncies per aconseguir aigua, perforant-los els pous necessaris al seu abast més proper.

Vet per on he hagut d'anar a Catalunya per assabentar-me d'aquest projecte, una manera senzilla per, entre tots i amb solidaritat, poder ajudar a aconseguir equilibrar la gran desigualtat entre aquells que tenim la sort d'obrir l'aixeta i que isca l'aigua i aquells altres que han de recórrer llargues distàncies per aconseguir-la.

Una altra vegada els santcugatencs m'han sorprés. Cada vegada m'agrada més aquell indret, cada vegada m'agrada més Catalunya i sentir-me allí com a casa...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada