La ciutat

La ciutat

dimarts, 20 de maig del 2014

Rapidesa...



Fa una poca estona, només uns minuts, acabe de rebre un e-mail d'un antic company de feina, ara ja jubilat i que seguix estimant la seua llengua, el valencià tant o més que jo mateixa, per la qual cosa es mostra prou indignat pel que està succeint al nostre entorn local en relació a la supressió de línies en valencià, política del Partit Popular al nostre País i que la Consellera Català sembla vol portar fins els darrers extrems.

Açò fa que, a més a més d'una forta oposició d'una gran part de la Comunitat Educativa dels centres públics d'Infantil i Primària, sobretot d'aquells que es veuen més afectats per les retallades, manifestada en diferents ocasions mitjançant tancaments, talls de carrer, irrupció en sessions plenàries de l'ajuntament o manifestacions multitudinàries, hi haja tota una sèrie d'accions paral·leles, algunes de les quals no se sap ben be per qui estan realitzades, però que venen a recolzar de manera anònima els pares, mestres i xiquets que de manera pacífica mantenen un pols amb l'administració educativa.


Una d'aquestes formes de protesta és la que em fa arribar el meu company en forma de fotografia, que jo reproduïsc en aquest escrit. Es tracta com ve podeu comprovar d'una pintada, d'un graffitti en una paret d'un solar de la nostra ciutat. No sé la seua ubicació, però no importa, podria ser qualsevol cantó de qualsevol carrer.

És veritat que embrutar les parets particulars no és de rebut, hi ha moltes més formes de protesta, tot i que allò que es reivindica a la pintada puga ser de justícia i una veritat més gran que el campanar del meu poble.

Malauradament cada dia hi ha més parets brutes a Castelló i també a altres ciutats, i tot i que l'ajuntament s'apresta a netejar-les, algunes romanen per temps i temps. Tanmateix i això és el que ens resulta realment curiós, en aquest cas, no se si hauran segut els serveis municipals o el propietari del mur, però la pintada no ha durat ni vint-i-quatre hores, doncs com molt be assenyala el meu company, ahir va ser pintada i hui ja està esborrrada.

Quanta diligència i rapidesa, llàstima que no siga sempre així. Tanta rapidesa en aquesta ocasió i tanta desídia en tantes altres, fins i tot em fica “la mosca darrera l'orella”. No s'haurà actuat per ordre de més altes esferes. No hi haurà al darrera d'aquesta actuació eficaç, eficient i exemplar alguna mà poderosa? Tanta gent i amb tant de poder hi tenim al nostre voltant que aconseguixen “tapar rètols” quan no boques.?..

Molt ràpids per algunes coses i massa lents per algunes altres... Tram? Aeroport? Autovia? Així ens va, ai senyor !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada