La ciutat

La ciutat

dijous, 22 de maig del 2014

Ara ves i creu-t'ho...



Ho acabe de llegir al facebook, ho “ha penjat” un dels meus contactes, fa referència a la notícia que publica el diari el País en la seua edició digital de la Comunitat Valenciana de hui mateixa, ELPAISDIGITAL al voltant de l'actuació del número dos de la candidatura europea del Partit Popular Espanyol, el senyor Esteban Gonzalez Pons, en el desdejuni informatiu organitzat pel Fòrum Europa Tribuna Mediterrània a València.

Aquest senyor, i dir-li senyor ja és molt, diu que defensarà els interessos valencians a Bruseles, i per fer-ho manifest no se li ha ocorregut altra manera que mostrar, com va fer un altre polític fa un bon grapat d'anys, un altre Gonzalez, Lizondo, veges tu quina casualitat, una taronja.

Ell, advocat i polític que va format part del Govern Valencià del 2003 al 2008 primer com a Conseller d'Educació, i després de Relacions Institucionals i finalment de Territori, té “la barra”, de dir que la taronja que s'emporta a Bruseles té la finalitat de recordar-li tots els dies quin és el seu origen i quines les seues obligacions, ja que, per ell, la taronja representa el treball, l'esforç i l'orgull dels valencians.

Serà fals el molt..... , que ha fet el seu partit en 20 anys de govern al País Valencià per defensar aquesta fruita, els llauradors que la cultiven i el camp on es conrea? Què ha fet ell mateixa per impedir la devaluació que en els darrers 20 anys el mercat agrícola hi ha sofert?

Senyor Gonzalez Pons, fa 20 anys una família llauradora del meu poble Castelló, li ho puc assegurar, podia viure mitjanament bé del treball que el cap de família feia al camp, podia viure del jornal de la terra i conrear uns tarongerars que donaven el suficient per poder donar fins i tot una carrera als seus fills i filles.

La vida del llaurador no era fàcil, no ho ha estat mai, però del camp es podia viure. Què ha passat en els darrers 20 anys per arribar a la situació actual que passejar per l'horta castellonenca done pena i tristor?, per arribar a la nefasta situació de veure com una gran part del terme, de bones i fèrtils terres, resten abandonades?

S'ha preguntat vosté senyor Gonzalez qui té la culpa? Jo li ho diré, vosté i els seus que ens han governat en els darrers anys. Així que no vinga ara “en cuentos” d'anar-se'n a Bruseles a defensar allò que és nostre, que no el creem gens ni mica.

Vage-se'n vosté si vol a Bruseles, si fos per mi, jo l'enviaria una mica més lluny encara, persones com vosté no mereixen la meua confiança, per tant no crec tampoc allò que va dir no fa massa dies o, por em dona creure-ho, “com a eurodiputat serè abans valencià que del PP”.

Valencià per defensar allò que es nostre com ho ha fet fins ara?, per això vage-se'n vosté a sa casa o si no em fa cas i finalment se'n va a Bruseles, deixe les taronges tranquil·les, només li demane que lluite perquè tinguem al País Valencià la sanitat, l'educació i els serveis públics tal i com estaven abans que ens governara el seu partit.

Fàcil? doncs no li demane res més, si ho aconseguix tal vegada tinga algun dia la meua confiança, de moment amb tots els meus respectes, com diuen al meu poble, tot fum de canya, ara ves i creu-t'ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada