La ciutat

La ciutat

diumenge, 25 de maig del 2014

Oli, pataques i alguna cosa més.



Ahir, 24 de maig a més a més de dia de reflexió davant les eleccions del Parlament Europeu, també va ser el dia Europeu dels Parcs Nacionals. La Federació de Parcs Naturals i Nacionals d'Europa  EUROPARC que aglutina 38 estats, va declarar el 24 de maig Dia Europeu dels Parcs per recordar la primera declaració dels parcs nacionals europeus, que va tenir lloc a Suècia el 24 de maig del 1909, i difondre'n els valors entre la ciutadania.

Al nostre territori provincial podem gaudir de 7 parcs naturals: el del Penyagolosa, el de la Serra d'Espadà, el de la Serra d'Irta, el del Desert de les Palmes, el de la Tinença de Benifasà, el del Prat de Cabanes-Torreblanca i el de les illes Columbretes, als que podem afegir el de la Serra Calderona, tot i que aquest espai és compartir amb la província de València.

Els parcs naturals de Castelló estan gestionats per la Generalitat Valenciana i cadascun d'ells disposa d'un centre d'interpretació de la natura. A gran part d'ells es pot gaudir d'itineraris senyalitzats, visites guiades, panells interpretatius, fullets, aparcaments, àrees d'esbarjo i de pícnic, etc



Des del 2008 i impulsat per la xarxa EUROPARC se celebra el Dia Europeu dels Parcs com a punt de trobada de la població en un marc festiu i popular. Us heu assabentat de com va celebrar-se aquest “Dia” als nostres?

He llegit a la xarxa PARCSNATURALSCV que la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient del Govern Valencià, va programar i està realitzant algunes activitats, al llarg de tot el mes de maig, com rutes interpretatives o una acampada familiar, en nou espais naturals valencians per a commemorar el Dia Europeu dels Parcs Naturals, de manera que els Parcs Naturals del Penyal d'Ifach, Serra Mariola, Serra Gelada, les Salines de Santa Pola, el Fondó d'Elx i Crevillent, el Parc Natural del Túria, la Serra Calderona, la Tinença de Benifassà i el Parc Natural del Penyagolosa han acollit o estan acollint diferents jornades d'ús públic. Algú us heu assabentat? Teniu constància de tot açò?

Alguna cosa falla. Ara bé, el que si s'ha publicitat ha estat la participació d'algunes empreses amb la marca Parcs Naturals a la jornada que ahir mateix va celebrar-se al recinte firal de “la Casa de Campo” a Madrid. Justament ahir que a Madrid no hi quedava ningú, per allò de la final de la Champions !!!

Allí, l'oli verge de la varietat serrana de l'Espadà i la pataca de Penyagolosa, juntament amb la mel de Casa Finita i els viatges a les Columbretes o el buceig de Barracuda va ser la representació de l'oferta de qualitat dels nostres parcs més propers

Voleu dir que va pagar la pena, tot aquest esforç? Voleu dir que allí i ahir era el lloc òptim per presentar aquests productes? Cal pensar que segons el programa publicitat per la pròpia Casa de NodeguerCampo, jocs, tallers i jornades esportives centraven el gros del matí. 500, 1000 persones a tot estirar van participar, i quan va costar? No deguera eixir com diuen al meu poble, més car l'espart que l'escurà?

Una oportunitat per mostrar a la societat els nostres parcs? Si. Una oportunitat per promocionar els productes dels parcs i tancar negocis? Ho dubte i molt...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada