La ciutat

La ciutat

dimecres, 8 de juny del 2016

Anar pel món amb la cara ben alta.

Potser el propi dels humans és parlar; si no tinguérem la facultat de parlar, si només  haguérem de comunicar-nos amb gestos i comportaments, potser seria difícil viure pacíficament, Però el fet de posseir el llenguatge ens ha permés ordenar el món en el qual vivim i crear la realitat del dia a dia. L'àmbit de les relacions humanes socialitzades és un àmbit dominat totalment per la paraula, en el que cadascú amb seny, respecte, tolerància i responsabilitat pot dir la seua.

Des de la sensatesa, la mesura i la moderació tot és tractable. Tanmateix quan un individu amenaça a un altre, li adverteix sobre un dany que patirà si no fa allò que li demana, açò constitueix un delicte, en anticipar la voluntat de cometre un acte il·lícit.

I vet per on en les darreres hores quatre intimidacions, quatre anuncis de causar mal, quatre possibles delictes, han sacsejat la nostra tranquil·la existència humana.

L'autodenominat Estat Islàmic, grup armat islamista que opera a Síria i a l'Iraq, ha realitzat una nova declaració d'intencions absurda i propagandista, amenaçar amb la destrucció de les majestuoses Piràmides de Gizeh, a Egipte, encebant-se en aquest patrimoni universal si no se li reconeix l'autoritat religiosa sobre tots els musulmans del món. Radicalisme a través de les reformes absolutes, sense cap ni peus.

L'Oficina Federal de Recerca Criminal alemanya ha alertat en un informe, fet públic hui mateix, de l'elevada amenaça yihadista durant la pròxima Eurocopa que comença el divendres vinent a Françaamb possibles atemptats contra objectius "febles" i "de gran càrrega simbòlica" que podrien deixar un gran nombre de víctimes. No vols "caldo", dues tasses. Estem bojos no?

També el musculós atleta Hafthor Björnssonn, famós actor de la sèrie 'Joc de Trons', tal vegada amb un sentit humorístic, però deixant-ho caure, ha llançat un missatge pel futbolista portugués Cristiano Ronaldo, en el qual l'amenaça de buscar-lo, trobar-lo i xafar-li el cap si, en l'enfrontment entre Portugal i Islàndia, CR7, marca algun gol. Voleu dir que això és tractar amb dignitat a les persones del nostre voltant?

Tot i que indignat he de reconéixer que l'Estat Islàmic, l'Eurocopa i l'amenaça de l'atleta, em queden lluny, i sent greus, per si mateixa, no hagueren merescut el meu comentari.

Però la gota que ha vessat el vas, ha estat més a prop, a casa nostra, al meu País, un atreviment que traspassa qualsevol límit, perquè és una amenaça de mort, dirigida de manera anònima mitjançant una carta, per una persona que s'identifica com a fill d'un professor de l'ensenyament concertat en la que adverteix al President de la Generalitat i al Conseller d'Educació, després de tractar-los de "gandul i guarro", respectivament, els adverteix amb un "os vacío la escopeta de caza en el estómago".Intolerable, de vergonya, ridícul..., se m'acaben les paraules.

Independentment de la denúncia presentada pels Honorables Puig i Marzá davant la Direcció General de Policia de la Comunitat Valenciana per investigar els fets, jo, com a ciutadà d'aquest territori, demane una condemna ferma, contundent i conjunta de totes les forces polítiques del nostre País. Serà possible? Demostrem que per damunt de la política està el seny i el sentit comú, la unitat i la força.


Hem aguantat molt i ja estem cansats. Fets com aquests no es poden tolerar, són lamentables i vergonyosos. Cal prendre seriosament les amenaces perquè evidencien la intencionalitat de causar un dany, i això abans, ara i sempre ha estat, és i ha de seguir sent intolerable, per damunt de tot estan les persones que hem triat en democràcia, i han de poder anar pel món amb la cara ben alta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada