La ciutat

La ciutat

dijous, 16 de juny del 2016

Jo també l'he rebut....

Va ser el passat dia 11. A través d'un grup de WhatsApp de l'associació cultural Colla el Pixaví, una de les sòcies, va fer-se ressò del missatge i amb tota la bona voluntat "va rebotar-lo". Es demanava la possibilitat d'acollir un xiquet saharaui, durant dos mesos aquest estiu, i es donava un telèfon mòbil de contacte.

Era una crida urgent, quasi a la desesperada de demanda de col·laboració. Va fer-me reflexionar.... Tanmateix només dos dies després, una altra sòcia "va penjar" una advertència, que a la vegada li havia arribat des de l'Associació Ajuda al Sàhara Occidental de la ciutat alacantina d'Elx, on s'indicava que tot era un muntatge, una estafa i que, cap xiquet viatja mai sense haver tingut una entrevista prèvia amb les possibles famílies acollidores.

Ara hui, llig en un diari local que la Guàrdia Civil està investigant el cas per suposada estafa, doncs sembla que aquests missatges de petició d'ajuda també han circulat pel País Basc, Castella-La Manxa o Galícia.

I on rau l'estafa? Doncs en què aquell número de telèfon mòbil que apareix de contacte que en teoria ha d'atendre una tal Cristina, en realitat no existeix i quan el marques el que fa és saltar un contestador automàtic a un número de tarifació especial, que factura per segons sense que l'usuari siga conscient, de manera que la trucada pot eixir, per aquell que la fa, molt cara i generar d'aquesta manera grans beneficis per algun o alguna espavilat/ada.

Sembla una jugada quasi perfecta, perquè des de la pròpia Guàrdia Civil, segons informa el diari, consideren impossible investigar la procedència, ja que el telèfon de "la Cristina" no existeix. Amb tota seguretat al darrere de la suposada Cristina hi ha algun "caradura", descarat o aprofitat, alguna persona maquiavèl·lica que, com ha ocorregut en altres ocasions, només busca el seu propi benefici aprofitant-se la bona fe dels altres, o tal vegada siga una empresa amb roïns artificis...

I és que, malauradament, WhatsApp al ser l'aplicació més descarregada per a mòbils, és motiu més que suficient per què els anomenats ciberdelinqüents intenten dia si, dia també, atacar als innocents usuaris, i que millor que usar missatges que "toquen el cor" de la bona gent i així fer-nos caure en l'engany, i aconseguir sense escrúpols, grans beneficis. Lladrés !!!

Així que ja ho sabeu, també des de l'associació Smara de Castelló, s'han desvinculat del missatge, a la vegada que indiquen que gràcies a la solidaritat de les famílies castellonenques, aquest estiu ja els 45 xiquets i xiquetes que vindran a Castelló, tenen família assignada. Tota una bona i esperançadora noticia.

I ara la reivindicació que a la vegada pot acabar amb aquest problema. És el moment oportú per instar a la comunitat internacional a què pressione al Marroc per complir les resolucions de l'ONU sobre el Sàhara Occidental i, es produïsca una solució justa, duradora i que respecte el dret d'autodeterminació del poble saharaui. Aquesta serà la manera d'aconseguir d'una banda frenar els intents d'estafa i d'altra de fer realitat una millor vida de tot un poble germà. Per a quan? Només calen voluntats...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada