La ciutat

La ciutat

dimarts, 28 de juny del 2016

De cop i volta

La Junta Electoral és el màxim òrgan independent que vetlla per l'òptim desenvolupament de les campanyes electorals, impedint que es vulneren els drets dels ciutadans. La corresponent a la nostra ciutat va constituir-se al Palau de Justícia i en aquestes darreres eleccions sembla ha tingut una mica més de feina del que estaven acostumats.

I és que ja el passat dia 9 la Junta va impedir una roda de premsa de l'alcaldessa i el vicealcalde on, en teoria, s'anava a informar d'on i com s'anaven a invertir uns diners de tots els ciutadans, però que, el PP va considerar que podia ser "acte electoral" i en denunciar-lo a la Junta, aquesta, d'acord amb la Llei del Règim Electoral, va considerar que podia usar-se per a influir en el vot dels ciutadans i va prohibir-la.

Uns dies més tard, concretament el dijous 16, novament la Junta electoral va prohibir a l'ajuntament actualitzar la pàgina web oficial, en l'apartat de notícies, per què no s'usara com a plataforma de venda dels avanços aconseguits pel bipartit, obligant a l'equip de govern a mantenir fins ahir, dilluns 27, un anunci que textualment deia: "EN COMPLIMENT DE L'ACORD DE LA JUNTA ELECTORAL DE ZONA, ESTE APARTAT DE LA WEB D'INFORMACIÓ MUNICIPAL, NO PODRÀ SER ACTUALITZAT FINS QUE FINALITZE EL PERÍODE ELECTORAL. LAMENTEM LES MOLÈSTIES".

D'aquesta manera i per denúncia rebuda d'un partit polític, que en aquest cas no s'identificava, la web municipal també va restringir-se, i els ciutadans vam quedar-nos sense conéixer l'actualitat, el dia a dia, que es genera al Palau Municipal.

Ara, de cop i volta, com si es tractés d'una parada d'aigües, passat el diumenge 26, més d'una trentena de notícies han aparegut al web municipal "de repent", resultant si més no curiós, molt curiós el fet que, fins i tot, notícies "ja passades" apareguen ara, totes elles amb data 27 de juny.

Algunes, en certa manera, pel seu caràcter atemporal, no està gens malament que es donen a conéixer ara, tan prompte com ha estat possible, cas per exemple de la inclusió de criteris socials en la contractació d'un dipòsit bancari temporal d'un bon grapat de milions d'euros, l'elaboració d'un protocol d'actuació en casos de maltractament de gent gran, la petició de més garanties a la UE davant Xina per a protegir l'economia castellonenca o l'assessorament que des de la regidoria d'habitatge s'ofereix als ciutadans en matèria d'hipoteques i economia familiar, entre d'altres.

Però al costat d'aquestes, algunes altres, semblen desfasades. Noticies que en el seu moment hagueren tingut "el seu impacte social", però que en aquest moment sobra la seua publicitat, cas per exemple d'aquella que informa de l'apertura de l'aparcament de l'aeroclub per a la nit de Sant Joan, el dispositiu policial especial per aquella mateixa nit, la recepció fa ja uns quants dies dels participants en el WEHIA2016 o les celebracions, també ja passades, del dia de la música o del rallie de la ceràmica.

És veritat que es fan moltes coses a la nostra ciutat, és veritat que moltes de les que s'han anat fent en aquests darrers dies, en cas de publicitar-se quan tocava, no hi haguera influït gens ni mica en la campanya ni en els resultats electorals, però, també és veritat que publicitar-les ara, "a bou passat", tampoc té cap sentit, i si voleu, fins i tot, ara té més sentit propagandístic que hagués pogut tenir abans. Quin desficaci...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada