La ciutat

La ciutat

dijous, 30 de juny del 2016

Alguna cosa no funciona...


El passat mes d'octubre i per una diferència de 10 vots sobre la de Xavier Gimeno, va imposar-se la candidatura de Juan Vte. Bellido per conformar la nova Junta de Festes de Castelló. Aquell nou col·lectiu elegit per l'assemblea va haver de ficar-se a treballar immediatament per fer front a tota una sèrie d'actes festers que van iniciar-se amb l'organització de la cavalcada de Reis i aquells que tot just en aquests dies estem gaudint, les Festes de Sant Pere, passant per les més importants de l'any, les de la Magdalena o les de la Rosa.

Paral·lelament va renovar-se el Consell Rector, màxim òrgan col·legiat del Patronat de Festes, organisme autònom, la finalitat del qual és promoure, fomentar, organitzar i col·laborar en les festes de la ciutat, la presidència del qual li correspon al regidor/a de festes de l'ajuntament.

Sembla, per tot allò que hem anat vivint en aquests 8 mesos transcorreguts fins ara, que la relació entre la Junta de Festes i la presidència del Patronat, que per més embolic, va haver de canviar al cap de pocs mesos de nomenar-se, malgrat la constant relació que mantenen, no té tota la fluïdesa que hauria de tenir i, això suposa uns enfrontaments que no beneficien ningú.

D'altra banda, tal vegada per les presses amb les quals els hi està tocant treballar en aquests mesos o per la novetat que suposa l'arribada d'uns i altres al càrrec, o simplement perquè segons els estatuts vigents del Patronat, la Junta de Festes queda com a òrgan de col·laboració i suport a les funcions d'organització i protocol de les festes i actua sota la dependència de la Presidència del Patronat, de qui en darrera instancia, depenen tant l'aprovació de les propostes del pressupost com les seues possibles modificacions, el cas és que "les coses" no funcionen com haurien de funcionar o almenys com els assemblearis esperaven que funcionaren.

I és que ahir mateix va fer-se pública una notícia que va deixar glaçat al món de la festa, i que no és altra que aquella que venia a confirmar que la Junta de Festes de Castelló en el que portem d'any ha generat unes despeses superiors al pressupost municipal consignat per tot l'any 2016, i que suposava un total d'1.359.600 euros, de manera que en aquests moments, tal com deia la premsa d'ahir, l'ajuntament està investigant un desfase de 268.000 euros de la Junta de Bellido.

De ser certa la notícia, i no hi ha motius per dubtar d'ella, quan encara falta mig exercici fester del 2016, hem de pensar que la Junta de Festes, tal vegada per una ineficaç planificació i gestió econòmica dels actes festers programats, està immersa en un greu problema i, en cas de ser així, caldrà que al món de la festa se'ls done una explicació, a la vegada que, assumint responsabilitats, d'arribar, sempre pel bé de la festa, si fos necessari a les darreres conseqüències.

No és presentable que quan encara manquen actes festers d'aquest exercici 2016 tan importants com la imposició de bandes, festes de carrer o presentacions gaiateres, no hi quede pressupost econòmic pels mateixos i siga necessari fer un desviament de fons municipals de 130.000 euros, tal com diu hui un periòdic local, per programar i realitzar uns actes dignes, uns actes festers com la ciutat es mereix.

No, alguna cosa no funciona, i el Patronat Municipal, i sobretot el seu Consell Rector, hauria de "prendre cartes a l'assumpte" de manera ràpida, i tallar de soca-rel aquest desgavell responsabilitat directa de l'equip de gestió de la Junta de Festes, no fos cas que, d'ací a poc temps el forat siga tan gran que, esquitxe cada vegada més i més proveïdors amb la mala imatge que açò pot donar-nos i que no interessa ningú. O si?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada