La ciutat

La ciutat

dissabte, 18 de juny del 2016

Viva la banda!!!

Així, en "be baixa", un viva o millor encara un visca molt gran per la nostra banda municipal. Un vitol per la banda de música municipal, que no cal confondre amb un "Biba la banda", pel·lícula espanyola de l'any 1987, dirigida per Ricardo Palacios i interpretada entre d'altres per Alfredo Landa i Fiorella Faltoyano, ambientada en plena guerra civil espanyola.

I és que, senyores i senyors, el nostre ajuntament i en concret la regidora de cultura, Vero Ruiz, ho tenen clar. Una banda Municipal no tan sols ha de servir per a tocar en Setmana Santa, o en altres processons, com el Corpus, Lledó o la setmana de Magdalena. També i a més de donar presencia interpretant alegres cercaviles, en els trasllats corporatius i sota masses, la banda municipal interpreta al llarg de tot l'any concerts públics, inclús simfònics, al centre de la ciutat, a l'auditori o als templets i places dels barris, pel gaudi de la gent en general i dels melòmans en particular. Vull des d'ací donar suport a públicament aquesta municipalització dels serveis musicals.

I és que la música des de sempre ha format part essencial en la vida del nostre poble i de les persones que ací vivim, com a expressió de la nostra cultura i dels nostres costums. Molts som els castellonencs que guardem als nostres records imatges i sons lligats a la banda municipal. Sens dubte la música de la banda juga i seguirà jugant un paper fonamental en el desenvolupament cultural del nostre poble.

Per això, m'he alegrat i molt quan m'he assabentat que fins i tot ara, a les portes de l'estiu, quan sembla que les activitats culturals també, per allò d'acabar-se el curs, han de fer vacances, la regidoria de cultura, trasllada al Templet del Moll de la Costa del barri mariner del Grau, els concerts de la Banda Municipal, perquè tots els divendres del mes de juliol, castellonencs i visitants puguem gaudir del talent de la nostra banda.

I com a preludi i per obrir boca ja el dijous vinent 29 a partir de les 19.30 hores la nostra agrupació musical dirigida pel mestre José Vte. Ramón, ens oferirà un concert especial de "Sant Pere" amb un repertori de pasdobles, fandangos i temes de pel·lícules i el 7 de juliol el concert de Sant Cristòfol en homenatge als compositors castellonencs Gargori, Artola, Ripollés, Signes... amb pasdobles i polques, al templet del Grau i la Plaça Major respectivament. Podeu veure el programa complet d'aquestes manifestacions al següent enllaç: PROGRAMA

Al llarg de la segona quinzena de juliol, els divendres 15, 22 i 29 serà el torn de tres monogràfics musicals, "Música, càmera i acció", "Mítics" i "Festival de Sarsuela i Pasdoble", respectivament. Música "de categoria" i a la fresca, què més podem demanar?

Una programació molt especial per al temps de calor, que vol apropar, més encara, el treball, la dedicació i el saber fer de la banda de tots i totes, per a veïns i visitants. Un nou encert de la municipalitat i de la regidoria de cultura, responsable directa de l'agrupació, un dels grans actius de la vida cultural de la ciutat... tot l'any!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada