La ciutat

La ciutat

dilluns, 27 de juny del 2016

Per què ha guanyat el PP?

Ahir va haver-hi noves eleccions generals a Espanya, i tant en l'àmbit nacional, provincial com local, van ser guanyades pel Partit Popular. Va ser el partit que va aconseguir el nombre més gran de vots, aquell a qui les persones que conformem aquesta comunitat van donar el suport en més percentatge, la confiança més gran.

Per això, en primer lloc i com a demòcrates, cal felicitar-los. I així ho faig ara i des d'ací, en primer lloc al cap de la campanya a Castelló, el vicepresident de la Diputació, Vicent Sales i a la presidenta i cap de l'oposició, portaveu del PP a l'ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, i per extensió a la resta dels militants del partit i dels seus simpatitzants.

Ells, per la seua banda, no han tardat en, seguint l'exemple dels líders del partit a Madrid, donar les gràcies a tots i totes per la confiança rebuda, amb un gran rètol de "gracias" que encapçala l'accés al seu web municipal PPCastellón

I jo, i com jo supose que alguns de vosaltres, ara, unes hores després de comptabilitzades les darreres paperetes, em pregunte: per què el PP ha guanyat les eleccions? I concretant una mica més encara, per què el PP ha guanyat les eleccions ací a la ciutat de Castelló?

No serà perquè ho estan fent bé. Si ho estiguessen fent bé, no tindríem dia sí, dia també, al PP "enfangat" en diferents afers, un darrere de l'altre, a quin més sagnant: TRAM, Tercer fil del corredor mediterrani, la gran pífia del PAI Mestrets i bulling urbanístic, el balafiament de l'aeroport, l'escàndol de l'hospital provincial...

Tal vegada i fent palés aquell "sanbenito" del "Castelló del se me'n fot", puguem pensar que a la nostra societat s'ha arribat a generar una tolerància i acceptació de la corrupció i, a força de tenir-la present durant molts anys, s'ha arribat a considerar "normal" a casa nostra, o tal vegada les alternatives polítiques al PP no han estat, ni abans ni ara, prou creïbles. No ho sé.

Tanmateix les enquestes no pronosticaven això, no feien al PP guanyador i menys encara augmentant el nombre de vots. Aleshores, que ha passat? Tal vegada estiga errat, però jo, cada vegada ho tinc més clar, per mi han guanyat perquè la gent, els veïns i veïnes del meu poble, els han votat amb vergonya, els han votat sense atrevir-se a dir que els voten, i per això d'una banda, les enquestes han fallat, i d'altra, els partits alternatius s'havien fet massa il·lusions.

No us ha passat mai en una reunió ampla parlant de política, trobar-vos en molt poca gent que de manera oberta us haja dit que ells o elles són votants del PP? Quasi ningú manifesta votar-los i tanmateix segueixen guanyant. Per què? Perquè la gent te vergonya de reconéixer que els vota, així de senzill.

I quan una persona se sent incòmoda per por a fer el ridícul i amaga les seues intencions, aleshores crea una cuirassa que fa del tot impossible descobrir i compartir o rebatre les seues idees, i que més fàcil que "un vot secret" per manifestar-me?. Ací rau l'èxit del PP, ningú els vota i guanyen i guanyen...

Tot i l'èxit del PP aconseguit ahir, la tasca que li ve ara al damunt no és gens agradable, la fragmentació del vot ha continuat, les coalicions segueixen sent difícils, malgrat que amb aquests resultats, Rajoy deu intentar formar govern. Ai Senyor.. què Déu ens pille confessats!!!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada