La ciutat

La ciutat

dimarts, 24 de juny del 2014

No tenim rei



 No, no us espanteu, no hi ha hagut cap cop d'estat ni tampoc una nova abdicació, ni menys encara el nostre flamant rei, Felip VI, ha sofrit cap accident, Déu ens valga !!!. Tal vegada ho he expressat malament i en lloc de dir “no tenim rei”, hauria d'haver escrit “no tenim quadre del rei”, ni de l'anterior ni del d'ara, al Saló de Plens de l'ajuntament del nostre poble.

I és que eixa és la realitat. M'he assabentat per una foto penjada al facebook que l'equip de govern municipal de Castelló ha decidit “despenjar” i traslladar el quadre de l'anterior monarca, del rei Joan Carles I, que fins ahir mateix presidia el Saló de Plens, abans de tenir-ne un altre del nou, de manera que ara i per uns dies o unes setmanes, no crec que la temporada siga llarga, el frontal del Saló resta buit.

El fet dona “canxa” per algunes preguntes: què se n'ha fet del quadre despenjat?, qui serà l'encarregat de pintar el que ha de substituir-lo?, quants diners costarà?, l'haurem de pagar entre tots?, i mentres esperem què?

Algunes tenen fàcil i visible resposta. El quadre despenjat ha passat a ocupar un lateral de la planta baixa del mateix edifici, a tocar de l'escala noble, entrant a l'ajuntament a l'esquerra; les altres són suposicions....

Tal vegada l'ajuntament ja haja encarregat la nova pintura, però per si de cas no agrada o tarda massa en realitzar-se, de moment es reserven el nom del pintor i els dines que hi costarà, o no? O tal vegada la decisió haja estat tant ràpidament presa que encara no s'ha pensat a qui li encarregaran la nova obra i per tant i mentre aquella qüestió es decidisca, es pense en una solució intermitja, “penjar” en lloc d'un quadre a l'oli, una fotografia del nou monarca.

Si ha estat aquesta la decisió presa per l'alcalde i l'equip de govern, que ja dic que no ho sé, aleshores quin tamany tindrà la fotografia? Cal tenir present per una banda, que l'espai a cobrir és gran, i per l'altra que les altres imatges, les altres pintures amb qui compartirà la sala, les dedicades als fills il·lustres de la ciutat, tot i estar en les parets laterals, no són pas menudetes, per tant, cal “penjar” una fotografia que, tot i ser provisional, no siga ni massa gran, ni massa menuda, que mantinga les proporcions, i això tot i ser fàcil, no ha de resultar senzill si no es pensa abans d'encomanar-ho, després si és menudet quedarà ridícul i si resulta gran, no serà de rebut retallar-la. Ho hauran pensat els dirigents municipals o el cap del servei de protocol? I més encara s'haurà consultat amb algú entés?

La realitat és que, de moment, el quadre del rei anterior ha baixat a la planta baixa i fem vots perquè no tarde massa en ocupar el lloc buit aquell que per “raons de naixement” li pertoca, tot i que a mi, com comprendreu, aquesta situació de “no rei” al Saló de Plens, no em lleva la són i tant se'm val si es “penja” una fotografia, un llenç o una pintura rococó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada