La ciutat

La ciutat

dilluns, 30 de març del 2020

Idiota per partida doble!


 Una de les accepcions que la RAE atribueix a la paraula idiota és per designar a aquella persona considerada "curta d'enteniment", allò que popularment coneguem amb el nom de "bajoca". Al llarg del temps i en totes les cultures hi ha hagut idiotes de tota mena i condició en qualsevol racó de la planeta. Està en cada un de nosaltres saber identificar-los, tot i que de vegades, ho són tant d'idiotes que la seua pròpia insensatesa els delata.

A la nostra societat actual, definida com a "societat de la pressa", els idiotes, conscients de la seua pròpia estupidesa, passen moltes vegades desapercebuts, tot i que alguns neixen estúpids i altres aconsegueixen l'estat amb l'esdevenir de la seua pròpia vida.

Per descomptat, la idiotesa té diferents formes i manifestacions. Algunes persones són estúpides només en el seu cercle familiar immediat, o amb certes relacions, o en públic, mentre que altres manifesten aquesta "qualitat" en les situacions més inversemblants. Aquest és el cas, objecte de la meua reflexió en el dia de hui.

En aquestes setmanes de quarantena, per aconseguir el fet tant desitjat de vèncer la pandèmia, a mesura que passen els dies, les condicions de confinament individual van fent-se cada vegada més dures. Després de quinze dies de demanar respecte i solidaritat, de fer-se viral la campanya "queda't a casa", aquest cap de setmana passat s'ha apostat ja quasi per un confinament total, traduint-se en uns carrers pràcticament buits de qualsevol activitat humana.

Aquesta disminució de persones i vehicles pels carrers fa que les forces de seguretat tinguen molta més facilitat per poder identificar els vianants, de manera que hem de pensar que aquells que s'aventuren a eixir ho fan realment per alguna necessitat ineludible, i ací és on pren protagonisme el nostre personatge d'avui, l'idiota de torn.

Dins la tasca rutinària d'identificació veïnal, la Policia Local va identificar ahir a dues persones que eren a la via pública incomplint així les restriccions en mobilitat. En un primer moment podem pensar que aquestes persones anaven pel carrer per una força major, sent cap de setmana tal vegada per acudir a un centre sanitari o a tenir cura d'alguna persona depenent; de ser així res a dir, la identificació haguera estat una més de les moltes que de segur van fer-se i es faran mentre dure aquest període excepcional.

Però en l'actuació, els agents van comprovar que un d'ells, un home de trenta-quatre anys, tenia en vigor una ordre de recerca i detenció, pel que van passar immediatament a la seua detenció.

No s'ha fet públic ni el nom ni la nacionalitat de l'individu en qüestió, però el que si està clar és que aquell és un perfecte IDIOTA, així en majúscules, un idiota professional, un idiota de llibre...

Un idiota per partida doble, ja que a més a més de ser idiota per anar pel carrer sense cap motiu justificat, o era també per anar pel carrer en un moment en què tenia "totes les paperetes" per ser identificat, reconegut i empresonat per la seua situació de recerca.

Supose que ara aquest idiota haurà d'explicar moltes coses, no només el fet de prendre's la quarantena com a broma, si més no on ha estat i que ha fet en el poc o molt de temps que ha estat en recerca, si era veí o si estava "en trànsit"...

Vet per on la pandèmia i la irresponsabilitat personal ens han portat, aquests nou cap de setmana de tancament a casa, dues bones notícies unides, retirar de la via pública un idiota que, a la vegada, estava sent buscat per la justícia. Felicitats a la policia local que ha aconseguit "dos pardals amb un sol tir".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada